Fredagkväll i Kalmar

Hej!
Kom precis hem från Ida där jag spenderat kvällen med henne, Coffe och Niklas. Det bjöds på äkta studentmat nämligen köttfärssås och spagetti! Sedan var det allmänt snack om allt mellan himmel och jord innan det hela avslutades med att Niklas fick en ny frisyr av Ida. En rätt bra fredagkväll (och kväll innan tentan) måste jag säga!
Bild lånad av Coffe, från facebook.
Så just nu sitter jag och dricker te för att lugna min hals. Fick dessutom alvedon av Erika tidigare idag vilket räddade kvällen helt! Så taaack till henne! Ska kolla igenom böckerna och anteckningarna en sista gång innan jag kryper till sängs. Det är mest för att lugna nerverna, gissar på att jag inte får in så mycket mer i huvudet nu!
För alla er som festar loss denna fredag kan ju festa lite extra för en stackars pluggande student som mig själv! (Tänker mest på dig kära mamma!)
Ha det bra! Hörs imorgon när mardrömmen är över och festen återstår.
Godnatt!
Pluggande Alexandra. Där här ni halsbandet dessutom som jag beställde från tradera. Älskar det!

Mat

Hej igen!
Börjar må lite bättre men ska hålla mig i sängen ett tag till. Är uppe och fixar mat just nu sen blir det till att lägga sig igen. Ska försöka skriva ner mina anteckningar på datorn så jag har dem sparade här också. Dessutom lär jag mig genom att skriva om dem.... Rätt najs! Ska försöka fixa en ordlista också. Vore ju himla trevligt!
Nej, snart bränns potatisen. Ha det fint!

Synd om mig

I said crap, crap, capelicrap, I said crap, crap, crapelicrap! (Sjunger)
Just idag, dagen innan tentan, beslutade min kropp att den förbannade hostan jag haft i veckan ska övergå till en dryg förkylning. Ligger i sängen och känner mig död. Borde laga lunch men orkar inte. Får bli en macka istället... Ska ju dessutom plugga en stund idag så jag hoppas jag hittar energin.
Nej, nu ska jag lägga mig och tycka synd om mig själv ett tag till. Sen ska jag plugga.

Halvtid

Hemma efter att ha pluggat med lilla gänget och käkat med Coffe. Ska snart iväg till bibblan igen och plugga med honom. Är heelt slut men lika bra att få in det mesta i skallen idag så man bara kan repetera imorgon. Tentaångesten kommer och går. Känns som att det hela tiden dyker upp nya grejer man ska kunna. Dör lite av utmattning. När det här är över (vilket jag hoppas det kommer vara, är ju det om jag får godkänt) så ska jag fira!
Nu blir det till att slå igång en film eller liknande.
Ha det fint!
Blä är en rätt bra beskrivning.

Pluggdag

Pluggdag!
Idag samlas alla REKare (vi ettor i kalmar i alla fall) på biblioteket. Skulle varit där nu men insåg att det vore smartare att käka först istället för att dra hem, äta och sen gå tillbaka. Nu kommer jag kunna vara där länge!
Just nu tillagas pasta och har värmt på min italienska kycklingpastasås... Långt namn men det är i alla fall den jag gjort tidigare. Den är ju så galet god! Fort går det ju också.
Vaknade ett antal gånger inatt och hostade. Börjar starkt fundera på att köpa hostmedicin men vettefan om det är värt det. Har ju inte så mycket att leva på i vanliga fall... Haha!
Nej, nu ska jag hälla av pastan och käka och sen är det dags att bege sig nästan. Kommer vara helt slut i huvudet när jag kommer hem. Förhoppningsvis på grund av all information jag har i den.
Ha en fin torsdag! (Btw...det är huuur fint väder som helst och VARMT! Bra att jag bara ska sitta inne...)

Paus

Pluggandet har sakta gått framåt. Men det är med betoning på sakta...thank god att vi ska plugga hela gänget på bibblan imorrn!
Tog en liten paus och mötte upp Amanda och Coffe på studentpuben. Drack bara en drink sen drog vi hem. Var rätt skönt att komma ut och tänka på något annat en stund. Behöver sånt! Men nu är jag tillbaka igen och ska skriva ner alla anteckningar på datorn. Min enda penna här hemma gick sönder...typiskt.
Sen ska jag sova gott, ska möta upp Coffe klockan tolv imorgon. Skönt med sovmorgon!
Godnatt!

Planering

Hemma efter en heldag på kalmar nyckel. Har haft redovisning (okej...jag höll upp en affisch men min grupp redovisade) och dessutom min sista föreläsning inom kursen nyckelbegrepp. Känns lite sorgligt nästan. Nu är tentan inte långt borta! Uj, uj, uj!
Sitter i alla fall här och planerar min mat för de kommande veckorna. Har ju dock bara ett litet frysfack. Lite surt med tanke på att jag vill frysa in ALLT. Men men det ska gå på något sätt! Måste planera min budget nu ju. Vill inte leva på ingenting sista veckan, hehe.
I övrigt är jag fortfarande krasslig vilket inte är kul på något sätt. Är så less! Men jag håller (oftast) humöret uppe. Imorgon ska jag bosätta mig på studentbiblioteket så bara att ladda upp med mat och kaffe, haha! Vill verkligen få vg på tentan. Fick reda på att vår tenta ska bestå av sanna och falska påståenden. Vet inte om det är bra eller dåligt...har inte bestämt mig riktigt ännu. Det visar sig i så fall på resultatet, haha.
Nej, nu ska har handlas lite mat. Min stackars mage vill gärna bli mätt inom en snar framtid.
Ha det gött!
Kan vara sämsta outfitbilden någonsin men vill bara visa byxorna.

Distraherad

Åh, fan fan fan! Energin ligger på noll och jag måste plugga sönder böckerna jag har här hemma... Ska hinna laga mat inför imorgon också. Kan man inte ha någon som kan rycka in såhär veckan innan tentan? Gratis städhjälp till pluggande student? Inte? Nehepp.
Har som vanligt idol i bakgrunden som är smått distraherande. Men snart är det slut och då stängs tvn aaaav. Av. Av. Av. Farligt att ha datorn och tvn i närheten men kan inte direkt ställa in dem i badrummet. Hehe...
Imorgon är det föreläsning klockan nio till tolv, lunch och sen redovisning av tidningsanalysen klockan ett. Gillar ändå det matrial vi har. Får däremot INTE glömma kollaget. Har sagt åt Erika att påminna mig, haha! Virrig som man är vet man ju aldrig.
Nej, reklam och det innbär att jag ska fokusera mera.

Tentaångest

Hej hej!
Har nästan precis kommit hem från biblioteket där jag har spenderat eftermiddagen med min kära Amelia-grupp och analyserat skiten ur den tidningen! Har dessutom suttit och klippt och klistrat MASSA bilder på reklambrudar och kvinnor överhuvudtaget så nu kommer jag väl drömma om de där dumma bilderna... Hann med en sväng till Kalmar nyckel imorse också för att hämta upp min bok och tentan av Calle så nu är jag redo att börja plugga järnet här!
Men däremot ska jag försöka ta en liten paus nu och göra något annat. Troligen städa och diska, måste tänka på något annat ett tag så jag kan fokusera bättre sen.
Har dessutom smått tentaångest men fan jag ska klara det! Plugga, plugga, plugga! (Kan tillägga bara sådär ändå att jag har mitt nya halsband på mig också, hihi! Visar byxorna en annan gång...)

Fröken negativ

Sitter här bland papper och böcker och försöker koncentrera mig men hostar KONSTANT. Orkar inte mer! Har hostat hela helgen dessutom. Slutar det inte snart köper jag medicin och dödar det inifrån!! Die, die!

Idol är på i bakgrunden. Tyckte inte direkt många sjöng bra idag... mr Kebab var nog värst, förstår inte grejen med hans moves? Nej, usch nu är jag negativ här. Kaffe får ta och lösa det åt mig!

Glömsk...

Gaah! Hostar sönder min hals! Inte nog med att jag är nu sjukt sugen på mat så måste jag ut igen... Hade precis hunnit fram till mitt hus när jag inser att jag skulle ha sprungit förbi apoteket. Så nu måste jag iväg igen! Den här gången blir det Giraffen som gäller eftersom jag tror (!) att det har öppet. Får nästan kolla med 118100... Kollade runt på deras hemsida och där står det ju 19.00 på alla butiker men man vet ju aldrig!
Aha! Fick precis svar så nu bär det av...igen... fan, att jag alltid ska krångla! Måste börja skriva upp saker.
Har i alla fall kläderna nu men hinner inte öppna dem för jag vill bara få det här överstökat.
Usch mig. Blir så less.

Full speed

Hemma efter en dag av pluggande. Började dagen med föreläsning där vi kollade på två filmer om världens två främsta mediamoguler nämligen Berlusconi och Murdoch. Jag var galet trött men det var riktigt intressant måste jag medge! Efter det bar det av till biblioteket med min grupp för att jobba med tidningsanalysen. Kom hem för kanske en halvtimme sen och har hunnit slänga i mig en macka. Min stackars mage behövde verkligen mat! (Åt lunch men det tar på krafterna att plugga...)
Nu ska jag alldeles strax dra iväg till Pressbyrån för att lösa ut mitt paket från Nelly! Jag ber till gud att jag inte ser ut som ett fån i byxorna, haha...
Först behöver jag en kopp kaffe så jag orkar hålla ögonen öppna på vägen dit!
Ha det fint!

Kalmar igen

Ligger äntligen mätt och belåten i min säng här hemma i Kalmar! Det var en låååång resa hem. Jag tycker varken resan hem eller resan ner förra gången var speciellt lång, sov mest på vägen till Tierp. Men nu ville jag bara komma fram och slänga mig på sängen! Som tur var räddade min dator mig, kunde kolla på lite serier för att döda tid. Var framme i Kalmar halv nio. Då var det bara att slänga in packningen och sedan bege sig in till stan för att inhandla lite mat. Ingen rast och ingen ro här inte!
Ska alldeles strax hoppa in i duschen en snabbis, känner mig inte direkt fräsch efter bussresan... Sen ska jag sova så gott!
Nattinatti!

Seg, så seg

Kan man bli mer seg än vad jag är nu? Tror nästan inte det. Sitter här i kaoset, det vill säga alla mina kläder som jag på något vis ska få ner i min resväska innan klockan elva...Har en massa kläder som jag inte hade när jag åkte ner så vet verkligen inte hur jag ska få till det här! Spännande...
För övrigt var gårdagen som den alltid är med dem tjejerna; rolig, galen, mysig och helt underbar! Vi var och käkade mexikanskt först sen drog vi till Heartbreak. Trodde jag skulle somna innan tolv men lyckades faktiskt hänga kvar till stängning. Tessan och Roy var också med på slutet så åkte tåget hem med dem. Blev hämtad av mamma på stationen, helt galet bra! Men idag är jag som sagt trött som attans och jag har en 8-timmars resa framför mig. Kommer sova hela vägen. Är fasiken inte hemma förrän halv nio ikväll! Har ingen mat hemma heller så måste handla det första jag gör typ.
Nej, nu ska jag lägga på ett kol här om jag ska hinna med allt. Ha det fint! Kanske uppdaterar från bussen om jag har tur att få en buss med bra internet...
Puss

Uj.

Uj. Uj. Vilken natt... vilken morgon. Fy fan!
Kvällen började bra med att jag och familjen åt mammas galet goda lasagne och drack vin. Hade det hur mysigt som helst! Men sen drog syrran och Roy hem. Och jag drog till Emma och Robin. BIG BIG BIG MISTAKE. Lyckades bli kanonfull! Idag mår jag verkligen som jag förtjänar men idag ska jag ut med mina flickor från gamla klassen såå nu är jag igång igen, haha!
Ska locka håret nu sen tar jag bussen tio över sex till Gävle. Hatar att det inte går ett vettigt tåg mellan fem och åtta....
Ha en fin lördag! Jag hoppas min blir bättre än gårdagen i alla fall. Fick åtminstone träffa alla saknade!
Puss

Uppsala

Hemma ifrån stan. Har haft en riktigt mysig dag med mina fina tjejer! Jag fick dessutom med mig en plånbok, en hatt och en underbar stickad tröja hem. Nu har jag parkerat mig på sängen i gästrummet och ska vila upp mig inför kvällen då det blir middag. Ska försöka fixa till mig lite så jag känner mig lite fräschare. Just nu är jag bara trött och det syns allt för väl! Är i alla fall himla nöjd med alla mina inköp. Har ju dessutom byxorna, trosorna och halsbandet som  ska hämtas ut när jag kommer hem! Love it! Träffade dessutom på Emma, Rebecka och Josefine under min lilla vistelse i Uppsala. Nu är jag galet taggad inför morgondagen! Kommer bli grymt!
Visar kanske bilder senare på allting men nu ska jag bara slappa. Ha det gött!

Fredag i Tierp

Godmorgon!
Sitter i soffan och kollar/lyssnar på The voice. Har ätit frukost med mor min innan hon drog till jobbet och nu ska jag snart hoppa in i duschen så jag blir lite fräsch!
Idag väntar en dag i Uppsala med mina älskade flickor, Anna och Johanna. Livsfarligt att åka in nu när jag precis fått csn... Men ska försöka hålla i slantarna! (hehe...) Till kvällen blir det mysmiddag och vin med familjen. Mamma ska göra sin lasagne, sååå goood! Dör lite. Blir nog lite vin till det också. Det blir en äkta melberg-kväll med mys, mat och prat. Har saknat det faktiskt.
Nu ska jag kolla upp bussarna in till Tierp sen blir det duschen.
Ha en fin fredag!

Bortskämd

Hej!
Sitter hemma hos föräldrarna. Anlände här klockan sex igår och det första som händer är att pappa serverar mig med köttbullar, potatis och sås. Helt underbart! Tessan och Roy kom hit på kvällen och fikade. Det var riktigt kul och mysigt att äntligen vara samlade allihopa. Jag berättade om min nollning och allt som har med Kalmar och göra och de uppdaterade mig om livet här i Tierp.
Idag väckte mamma mig runt åtta för jag ville äta frukost med henne. När hon åkt till jobbet sov jag en stund till, så himla skönt! Idag har det inte hänt mycket annat än att jag pluggat lite och sen när pappa kom hem så gick vi på en promenad runt Fäcklinge. Det var så vackert ute i skogen och jag älskar höstluften!
Nu väntar det snart mat. Det blir kyckling, potatishalvor och sås. Jag har det så bra här hemma!
Puss!

Packa och städa

Nu är det färdigstädat och fint här hemma så nu kan jag resa med gott samvete! Ska packa också men eftersom jag har sorterat i min garderob nu också så kommer det gå galant. Funderar på om man ska packa med sig sylådan när jag drar hem sen så jag kan laga lite kläder. Har massa byxor som jag skulle kunna använda bara jag lagar dem...Men det är ju så tråkigt!
Har laddat upp med filmer som jag kan kolla på om jag får tråkigt imorgon på bussen. Ska packa ner kaffe, kurslitteratur, mat, vatten och hörlurar i en separat väska så jag är ordentligt redo!
Nu ska jag dricka kaffe och mysa i en fräsch lägenhet!
Puss!

Medianörden

Jag överlevde föreläsningen. Vi snackade om olika ideologier inom media vilket var väldigt intressant! Tror jag börjar bli lite medianörd faktiskt...
Nu sitter jag och dricker kaffe. Har hunnit käkat lunch också. Om några minuter ska jag iväg till ungdomsmottagningen, om jag hittar på det det vill säga haha! Efter det ska jag ta tag i allt här hemma. Ska packa, städa, ta ut soporna, diska och liknande så det inte luktar skunk när jag kommer hem igen... Dessutom är det ju skönt att komma hem till en fin lägenhet!
Förhoppningsvis har jag internet på bussen imorgon. De flesta bussar har det så man kan ju hoppas! Det och ett uttag vore ju helt fantastiskt! Då blir det till att kolla på film, spela lite kanske men även lyssna på musik och PLUGGA. Måste plöja igenom fler böcker... Bajs!
Nej, nu ska jag fräscha till mig. Ser ju helt död ut idag så smink är ett måste...inte ens det hjälper tillräckligt!
Ha det!

Warning: Bad day ahead

Usch och fy och blä! Mår fortfarande lite halvtaskigt men ska försöka ta mig till föreläsningen ändå... Har ju gruppmöte också och massa ärenden som ska göras. Det känns som att jag knappt orkar lyfta ett finger! Skulle egentligen varit på Kalmar nyckel nu men jag känner att hela min kropp behöver ta det lugnt. Lyckades försova mig för jag är heeelt slut så då ville jag inte stressa. Ska alldeles strax röra på mig (det känns i varenda muskel...) men ska försöka tajma det med fikarasten som ligger kring tio.
Imorgon ska jag åka hem till Tierp och så liten som jag känner mig just nu ska det bli så bra så, haha. Har svårt att bestämma mig för om jag ska vara uppe länge inatt och sova på bussen imorrn eller om det kanske är bäst att sova inatt och inte på bussen...hm..Äsch, jag gissar på att min kropp gör det valet åt mig!
Nu ska jag dra på mig ett par strumpor, dricka upp kaffet och bege mig!

Shop 'til you drop

Mår någerlunda bättre! Känner mig svag men det går nog över snart det med. Sitter och kollar på Idol, vissa är bara fel fel fel. Inte för att jag borde säga något men när man bara sitter och hör dem som sjunger så blir det en helt annan upplevelse. Knas!
I övrig sitter jag och funderar över om jag ska beställa ett par byxor från nelly. Är rätt kär i dem! Har dessutom lagt till ett halsband och fyra par trosor. Skickar nog iväg en beställning, lämnar bara tillbaka dem om jag ångrar mig.
Nu ska jag snart slå på en film och dricka lite kaffe. Kanske öppna nästa kurslitteratur...suck!
Ha en fin kväll!

Deal with it

Mår piss. Rent utsagt. Vaknade sju imorse och insåg att jag knappt kunde komma ur sängen för jag mådde så illa. Insåg ganska snart att jag knappast kunde ta mig till föreläsningen vilket medför ångest inför allt man missar. Visst, man kan låna någons anteckningar men det är ju verkligen inte samma sak som att sitta där och lyssna! Somnade hursomhelst om och vaknade vid halv tio av att det knackade på dörren. Det visade sig vara vakmästaren. Där stod jag i morgonrock och ruffsigt hår. Underbart. Nu har han i alla fall fixat mina hyllor! Så nu ska jag få någon ordning i det där dumma garderoberna.
När det gäller illamåendet gissar jag på att det är en del av mitt förbannade mensbesvär. (Förlåt, känsliga läsare. I'm a girl. Deal with it.) Har ont i ryggen och kramp i magen, dessutom med kommer allt detta med en otroligt härlig känsla av ensamhet och frustration. Sånna här dagar vore det rätt skönt att vara kille. Jag mår i alla fall bättre än imorse och så länge jag inte spyr och det går åt rätt håll finns det hopp. Ska försöka ta mig till vår andra föreläsning i alla fall. Tror den börjar runt ett... tre timmar... åh vad jag inte orkar med att må dåligt!
Nu ska jag småsova ett tag till och hoppas jag vaknar med världens energi!

Analysera

Har suttit och analyserat tidningen Amelia ett tag nu. Det är himla svårt att inte ha förutfattade meningar om just den tidningen eftersom jag läst den förut när jag bodde hemma och mamma köpt dem. Imorgon ska gruppen samlas och diskutera så blir en lång dag! Men det ska bli intressant att se vad alla har att säga. Börjar klockan nio imorgon så egentligen borde jag sova men eftersom jag sov så länge så är jag inte trött än. Drygt som attans. Ska steka på lite köttbullar också till morgondagen, vill inte gå hungrig. Finns inget värre än att inte ha någon energi på föreläsningarna!
Har i alla fall hunnit städa här hemma så nu ser det normalt ut igen, haha! Har så mycket grejer i ett så litet rum...tokigt.
Annars då...jo jag ser fram emot att få sitta ner vid samma bord som min familj, äta, dricka och prata med dem. Det känns nästan lite som en semester att åka tillbaka! Gissar på att det säkert kommer bli skönt att komma hem hit igen, nu är jag ju så fast i att ta hand om mig själv, laga min egen mat som jag själv valt och göra precis som jag vill när jag vill.
Nu ska jag plugga lite, lite till samt steka köttbullar haha!
Nattinatt!

Gårdagen

Hej!
Vilken kväll det blev igår! Herregud. Kaos är bara förnamnet.
Mötte upp gänget utanför sjukan men kön var så lång att vi bestämde oss för att dra till studentpuben istället. Satt där ett tag och drack öl (goa Coffe bjöd mig på en öl!) sen bar det av till Palace. Vi lyckades komma in efter ungefär 45 minuters väntan...helt sanslöst! Kom i alla fall in gratis, vilket var en jäkla tur för mig. Väl därinne dansade jag lite, snackade med Jakob som jag träffade på och var allmänt glad med mina kära klasskompisar. Dem är så galna och jag älskar det!
Resten av kvällen är den delen som är kaotisk... Träffade på Calle som lyckats slarva bort sin kavaj någonstans mellan Smålandsgatan och Palace. Det är liksom två minuters gång KNAPPT däremellan.... Så då bar det av till källaren här för att kolla. Lyckades hitta på hans böcker och grejer som han dumpat. Efter mycket letande och pratande med folk insåg han att han lämnat kavajen hos någon tjej. Som tur var träffade vi på några tjejer som han kände som precis varit där och som skulle tillbaka dit för att hämta mer saker. Runt halv tre drar vi till Max där de sitter med kavajen. Grejen var att han hade ju plånbok och körkort och allt möjligt i den annars hade det nog inte varit så farligt. Det var en himla tur att jag inte hade druckit så mycket för Calle var ju lagom rund under fötterna, haha! Det var underhållande i alla fall.
Nu sitter jag här helt död. Mitt rum är ett kaos, vågar inte ens öppna skåpet till köksdelen för jag vet hur mycket disk jag har där... Men ska ta tag i det nu. Har inte heller ätit ännu så det måste åtgärdas.
Så nu ska jag diska sen laga mat och till slut städa upp här inne. Efter det blir det plugg. Vilket liv man har!

Knas

Tror ni inte att jag sitter här fixad och klar för en utekväll i alla fall!? Hade sån tur att krogen här intill har gratis inträde fram till elva så jag kör på det! Får bli till att dricka vatten hela kvällen men kan ju trots allt dra hem när jag vill vilket känns skönt! Ska försöka hitta på Jakob där också, hur nu det ska gå till haha! Jag kände mig så fruktansvärt rastlös nu när jag varit hemma hela dagen igår och idag...Räcker med att bara snacka lite med klassen så mår jag bättre! Det är väl det vanliga "gänget" som ska dit så det blir så bra så.
Nu ska jag försöka koka ris utan att bränna sönder ännu en kastrull som jag gjorde sist. Ehe!
Ha en fin lördagkväll!
Knas!

Vroom goes the time

God eftermiddag! Satan vad tiden går fort...hinner inte med någonting jag har tänkt mig. Nu ska jag i alla fall sätta mig och skriva rent anteckningarna från senaste föreläsningen. Jag har så svårt att skriva snyggt när det ska gå fort. Gissar på att jag inte är ensam om problemet i min klass. Det är en konst att kunna anteckna riktigt bra, jag kan ju anteckna men efter de här tre åren kommer jag vara kung på det!
Har nästan precis käkat spagetti och köttfärssås med massa vitlök i så nu stinker min mun av vitlök. Jag har ju inga planer inför kvällen. Möjligtvis att jag drar ner till stan och säger hej till Jakob som är här och hälsar på. Han bor ju i Skärplinge, inte alls långt ifrån min hemort. Helt galet att han är här av alla ställen i detta avlånga land, haha!
Nu ska jag hoppa in i duschen, ser ut som ett troll i håret...
Ha det gött!

Smålandsgatan

Nackdel med att bo på Smålandsgatan: Massa fulla människor.
Fördel med att bo på Smålandsgatan: Massa fulla människor.
Man kan knappt gå utanför dörren innan man träffar på ett gäng fulla och glada personer. Det är både jobbigt och underbart! Vissa gör en glad, vissa gör en irriterad. Sånt man får ta helt enkelt. Gillar ändå min smålandsgata!
Klockan närmar sig sakta men säkert ett och jag har druckit kaffe och är inte ett dugg trött. Jag sitter och hör basen från Palace, är så glad att jag inte bor ovanför där som stackars Wictor... Känns alltid lika tragiskt att sitta här ensam i mitt rum och höra musiken och glada människor utanför. Men som alltid behöver jag lite time off från allt festande.

Blä.

Snart ger jag upp! Har ingen energi överhuvudtaget. Tror att det är något skit i min kropp som förstör. Har varit såhär ett bra tag nu och jag är less på det! Idag skulle jag egentligen ha pluggat men har legat och halvsovit/svettats hela dagen. Börjar vakna till liv nu och ska snart in till stan för att försöka hitta något att äta ikväll. Har en massa nudlar och en massa pasta men behöver något till. Drygt.
Gårdagen spenderadesi Nybro och kom hem runt tre idag. Resten vet ni ju. Så nu gäller det att hälla i sig en massa kaffe så min kropp orkar med en fredagkväll fylld med plugg. Inte direkt det roligaste man kan göra en kväll som denna men har inte mycket val. SKA läsa ut böckerna nu ju! Dammit!
I övrigt flyter allting på. Tentan närmar sig vilket inte är roligt alls men samtidigt så närmar sig en resa tillbaka till Tierp vilket är betydligt roligare! Åker halv nio nästa onsdag och är framme i Uppsala runt halv fem. En lååång bussresa så ska ladda upp med lite roliga filmer. Som det känns nu kan jag säkert klara av att sova hela resan...
Nej, nu: kaffe, sen: affären!
Ha det gött!
Gammal bild från mitt gamla rum. Men så känner jag mig nu.

The day after the day

Seeg! Sitter här och slänger i mig lite mat. Har hunnit med att ta undan alla flaskor och burkar som fanns i allrummet. Herregud säger jag bara! Jag tyckte vi var många men satan vad mycket det var att kasta! Chockerande men REKare kan festa...
Gårdagen var kul, är lite dimmigt där mellan elva och halv ett. Jag och Sofia drog rätt tidigt för det kändes som om vi mest bara satt och gjorde ingenting. Dumt nog med tanke på att jag inte har mycket pengar så drog vi till Max och köpte med oss mat. Sofia stackaren fick sova på en soffa i allrummet där uppe, som tur var skulle hon bara stanna några timmar tills bussen gick.
Idag är jag lugn och snäll kan jag säga. Blir nog ingen mer utgång för min del förrän vi får csn. Jag ska dessutom försöka läsa ut den där boken som hemsöker mig...
Nu däremot ska jag slå på en film och sova. Känner att jag har huvudvärk på g. VILL INTE!
Ha det!

Pukeberg

Denna t-shirt vann jag idag på våran lektion. GRYM! Den ska jag sova i inatt!
Med dem orden säger jag godnatt!

Grannarna har klagat sedan kvart över tio

Förfest på g. Inom kort kommer min korridor invaderas av underbara REKare som ska dricka sig lite lagom lulliga innan vi drar ut. Är rätt taggade trots att jag inte trodde det innan. Då kände jag mig bara som om jag gick runt och sov med öppna ögon... Men nu så! Håret är klart, sminket är fixat och kläderna är på. Har till och med hällt upp ett glas vin åt mig själv. Laddar genom att ha tända ljus och lyssna på musik. Så gött!
Orkar inte visa klänningen. Den är grå/svart. Har haft den förr. Gammal och tråkig men va fan!

Laddar

Laddar inför en pubkväll med att duscha och äta. Sen ska man väl se lite fin ut också men det får bli efter maten!

Up goes the elevator

Hej!
Härlig dag, har självständigt arbete. Men eftersom jag inte kunde somna igår läste jag en hel del i boken så nu har jag i alla fall en liten stund till innan jag borde plöja igenom ett eller två kapitel till. För övrigt har jag precis käkat lunch. Den här gången blev det tortelini (stavning?) fyllda med soltorkade tomater, sallad med fetaost och vitlöksbröd till. SÅ gott! En kopp kaffe på det så mår jag som en prinsessa!
Planen för dagen är att diska och städa lite här hemma. Behöver sopa och moppa golvet åtminstone. Ska hinna med att plugga lite innan jag möter upp några från klassen för då ska vi till någon irländsk pub för att fira Ellinor som fyller år imorgon. Erika drar hem till Gävle och hon ville gärna vara med så det fick bli idag istället. Kommer nog bli en rätt mysig kväll med härliga människor. Jag bara myser när jag är i deras sällskap, trivs så bra!
En annan grej är att jag ÄNTLIGEN bestämt mig för om jag ska eller inte ska färga håret. Jag ska! Jag måste, är så less på det blonda. Ny stad, ny hårfärg. Behöver en förändring nu till hösten. När jag åker hem nästa vecka ska jag hinna träffa Angelica och på samma gång få en klippning av henne. Hon är ju grym trots allt! Vet inte om jag kommer färga håret hemma eller här. Ska nog göra det hos frisören i alla fall... OM inte Angelica rekommenderar en bra hårfärg och hjälper mig, haha! Litar på den bruden.
'
Inspiration helt klart! Snyggt. Så snyggt.
Nu ska jag dricka mitt kaffe, städa min lägenhet och bara leva mitt lilla studentliv så att säga!
Puss!

Kalmar i mitt hjärta

Har suttit och pluggat sen jag kom hem runt halv ett-ett någonting. Orkar verkligen inte! Häller i mig kaffe men det verkar inte hjälpa. Är rätt less just nu men fortsätter kämpa. Ska nog läsa något kapitel till sen blir det en ordentlig paus. Måste ha lite frisk luft så blir nog en promenad runt i stan, mitt fina Kalmar. Blir lycklig av att vara här. Jag mår bra, alldeles för bra! Tre år känns nästan för kort. Vill vara kvar här. Så känns det än så länge men jag vet att de i tvåan vill flytta. Jag vill ju trots allt se världen. Men just nu är jag i ett stabilt förhållande med denna stad!
Puss!

I walk the line

Hej hej hej! Hemma igen efter att ha haft föreläsning på Kalmar nyckel hela förmiddagen. Har fått i mig lite mat nu också (kycklinggrytan jag gjorde igår, sååå god! Har massor kvar dessutom. Gött!) så känner att energin kommer tillbaka. Ska försöka skriva rent mina anteckningar och repetera en del. Ska läsa också i den där förbannade boken... Suck! Men måste man så måste man. Senare ikväll bär det av på bus-byxor-letande med Coffe och Niklas. Jag ska lätt vara fadder nästa år. Är redan helt till mig inför det, haha!
Så så ser min dag ut. Ska ringa lite samtal också och kolla lite grejer. Mycket på gång. Måste boka biljetten till hemresan också... Hur ska mina pengar räcka till till allting? Alltså det går ju ihop men det är inte lätt när det finns så mycket man behöver.
Dags att ta tag i skiten nu! Ha det!
Min mat. Bilden är hämtad från Studentkrubb.se som för övrigt är en grym sida med massa bra mat!

Klumpigt

ÄNTLIGEN sitter jag med min kycklinggryta! Lyckades ta mig till Ica maxi och handla allt (trodde jag i alla fall) men när jag kom hem insåg jag att jag glömt kycklingen... Det viktigaste av allt glömmer jag. Bra jobbat! Sprang runt i Kalmar och letade efter en affär men slutade med att jag gick till Maxims där det är lite dyrare. Skit också. Men nu så! Nu har jag lite mat i alla fall, haha!
Nu ska jag äta och njuta av min mat sen blir det nog en film och plugga innan jag somnar.
Nattinatt!

Pasta, pasta, pasta!

Har städat och diskat klart nu. Hann med ett samtal med min mamma också, nu är det bestämt. Den 21a ska jag dra till Tierp och bo där några dagar. Härligt! Har inte hunnit handla ännu men har för mig att ica maxi har öpppet till tio eller något sånt. Ska skynda mig och duscha sen får jag nog knalla iväg dit. Tror nästan jag ska vara lite avancerad idag och göra någon kycklinggryta med ris, åh mums! Börjar lessna lite på nudlar, tortellini och pasta med köttbullar/köttfärs... Pasta överhuvudtaget känns inte så lockande för tillfället. Men är man student så är man! Hittade däremot en grym sida med recept för just studenter. Billigt och säkert gott! Tar nog ett recept därifrån idag.
Nej, nu ska jag skynda mig lite här. Ska hinna läsa lite innan jag går och lägger mig också.
Puss!
Spårade lite men men!

Sept. 11, 2011

Ingen baksmälla! Helt underbart! Hade inte velat haft en rejäl bakfylla idag när jag ska plugga, diska, handla och allmänt plocka undan här hemma...
Har nästan precis käkat och jag känner verkligen hur tröttheten kom över mig! Ska slänga i mig en kopp kaffe och hoppa in i duschen sen är jag fit for fight igen. Den här gången är det inte ett dansgolv jag ska tackla utan kurslitteratur. Yeey! Men det funkar, tycker trots allt att ämnet är rätt intressant.
Nästnästa vecka ser det ut som att jag kommer kunna ta en vända hem i några dagar! Har ju tenta veckan efter så då vill jag helst inte åka. Kommer behöva plugga en hel del. Usch. Vill verkligen klara den här tentan, helst bra också men men. Det visar sig! Hursomhelst vore det ju kul att få komma hem och träffa alla. Och äta POTATIS. Herregud, jag måste fixa potatis snart. Jag har ätit galet mycket pasta. Det är ju gott men jag måste hitta fler billiga recept som jag kan följa. Ska fixa en liten kokbok med snabba billiga recept tror jag. Är ju alltid bra att ha!
Nu ska jag som sagt ta mig en kopp kaffe, kanske läsa några sidor i boken sen är det duschen som gäller. Ska försöka orka ta mig ut till Giraffen senare (ett köpcentrum som ligger tio minuter härifrån, haha! Lat!) annars blir det nog bara att jag går till Coop. Får se, får se!
Ha det gött!

Utgång x2

Hej! Är precis hemkommen från krogen. Ääälskar att jag bor runt hörnet bara! Utnyttjade det lite extra idag när jag sprang hem och bytte skor på fem minuter. Hade klackar på mig men runt ett började mina fötter längta lite extra efter mina converse. Underbart!
Igår var jag också ut och satan vad jag ångrade det imorse. Bakis som satan. Har inte bestämt mig för vad som var värst; huvudvärken eller illamåendet. Tror nästan huvudvärken tog priset den här gången vilket är ovanligt... Men kämpe som man är och på grund av lojalitet till mina kära klasskompisar drog jag ut ikväll också. Har haft en härlig kväll med härligt folk. Men bästa på hela kvällen var ändå fyllekäket på Max med min kära granne/klasskompis Erika. GUD vad jag njöt, hade suktat efter det hela kvällen! Idag tog jag det i alla fall lugnt så nu hoppas jag på en lindrigare morgon.
Nu ska jag slå på en film och somna till den, är trött som ett as!
Nattinatt!

Studentlivet

Jag är trött som ett as! Har fått väldigt lite sömn den här veckan av olika anledningar. Nu är det fredag och jag är ledig. Tänkte att jag skulle plugga men har inte "hunnit med" det ännu. Funderar på att lägga mig och läsa så jag kommer någon vart med den här förbannade kurslitteraturen! Har ju tre böcker att läsa... Men efter veckans föreläsningar förstår jag betydligt bättre vad som står i boken vilket känns skönt! Jag har faktiskt en chans att fatta detta, haha!
Ikväll kan det bli utgång med några från klassen eller bara allmänt häng någonstans. Kan inte annat än hålla med Coffe som inte orkar sitta på sitt rum hela kvällen, man får ju ångest! Så något sker ikväll, vad vet jag inte ännu men det visar sig. Det är ju säsongspremiär på Palace som ligger runt hörnet från mig så där kan man ju kika in. Har gratis inträde så suger det drar jag bara hem eller in till stan. Finns ju en hel del pubar att välja mellan. Favoriten är ju studentpuben, i alla fall när det gäller mat. Sjukt god mat för galet bra priser!
Nu ska jag försöka läsa en bit i kursboken sen vila en stund. Får se om någon i gänget kommer på något bra att göra. Jobbigt att jag inte har så mycket plats annars hade jag bjudit in dem hit på middag eller något annat!
Ha det!

Spöregn och mat

Hemma igeeen! Helt underbart. Det spöregnade och blåste imorse så anlände till skolan och såg ut som att jag hade badat TROTS paraply... Så sen gick jag runt och frös arslet av mig hela dagen. Men det är över nu. Gick till fyra idag, började en ny kurs där vi går igenom Indesign som jag kan så höll på att somna sista timmen!
Efter det så drog jag och Niklas till stan där jag införskaffade mat så nu har jag lite att välja på igen! Yey!
Och nu blir det en film och ett varmt täcke innan jag begraver mig i kurslitteratur...No fun.
Ha det!

Redhead

Har börjat fundelura lite på att färga håret igen. Färgen jag fastnat för är rött, rött, rött! Det ääär ju så snyggt. Har haft det förr men aldrig riktigt knallrött och långt. Vill ha, men vågar jag? Nackdelarna är ju att det är ett jäkla jobb att sköta utväxten dessutom är det svårt att få bort om man ångrar sig. Men sen finns ju fördelarna. Det är sjukt snyggt och annorlunda, eller ja inte såå annorlunda men lite om man jämför med blont eller brunt. Åh...satan... Coffe har ju varit på mig här nu att jag borde färga det. Borde egentligen gå till frisören så det blir riktigt bra. Åh, nu vill jaaag ju! Dryg jag är. Men har ju ändå varit blond ett tag...hm...ska tänka lite till.
Typ så fast utan lugg...Så taggad men orkar man hålla i det sen?

Idol och mat

Seg dag! Var ledig hela dagen, har mest sovit och tagit det lugnt eftersom den här dumma dumma förkylningen aldrig ger med sig. Som tur var räddade Coffe mig genom att föreslå att vi skulle laga mat och kolla på Idol. Har inte sett det senaste så var kanske dags nu. Älskar ju uttagningarna, haha! Det blev ett bra slut på kvällen. Nu har han dragit till tåget och jag sitter och har ångest över disken som stirrar på mig...
Ska (som vanligt) dricka lite kaffe och hoppas på att jag får ett ryck och börjar städa allting. Inte så troligt men kan hoppas i alla fall.
Ha det!

Farfar <3

Hallå hallå! Nu är jag hemma igen efter att ha genomlidit nervositet, ångest, hunger, mättnad och glädje! Talet gick helt okej, man skulle prata i minst 2 minuter och 30 sekunder och jag klarade det på sekunden, helt galet. Lyckades få oordning bland mina stödord så missade en sida vilket gjorde att jag fick improvisera lite, haha. Men det gick ju! Pratade om min farfar så slängde in lite annat skit där på slutet. Men som sagt klarade jag mig och slipper det som de som "körde" får göra.
Efter föreläsningen drog vi och käkade på Zorbas ett helt gäng för att fira Coffe och Ida som fyllt. Det var sååå gott med mat! Vi käkade buffé så nu känns det som om min mage ska explodera. Det var längesen jag åt så mycket! Kunde knappt äta alls under nollningen av någon anledning... Men nu så är man igång igen höhö!
Nu blir det nog till att ta det lugnt här hemma hela kvällen. Får lite besök så slår nog på en film och bara slappar. Mys!
Nej, nu behöver jag min dagliga dos av kaffe igen!
Ha det gött!
Slänger in en bild på min käre far istället för jag har tyvärr ingen bild på farfar, det här är ju det närmaste jag kan komma i så fall. Haha!

Skype

Jag har äntligen kommit igång ordentligt med talet och är nästan klar, nu gäller det bara att memorera det lite men har ganska lätt för sånt så det ska nog gå! Behöver mer kaffe bara, haha.
Jag skypade med mamma och pappa nyss. Haha, herregud vad fascinerad mamma var av camen. Hon satt bara och stirrade på mig i stort sett. Fick dessutom se Elvis älsklingen! Gud, vad jag började längta efter honom! Men kan inte åka hem och krama på honom förrän om en månad eller så, troligen mer. Det är det jobbiga med allt det här; att hitta tid för allt sånt.
Imorgon är det presentationen klockan ett sen slutar vi fem och på kvällen ska vi ut ett gäng och fira Coffe som fyller 21! Wihoo, grattis till honom!
Nu ska jag fixa kaffe, kolla på ett avsnitt av SATC sen ska jag fortsätta med talet.
Ha en fin fortsatt söndagkväll!

Sjuklingen

Sjuk och eländig! Nu när nollningen är över kickar förkylningen in så klart. Så just nu känner jag mig som en zombie vilket inte är okej eftersom jag ska plugga hela dagen! Får krypa ner i sängen med en kopp te och lite musik och försöka hitta inspirationen till mitt lilla tal.
Nu ska jag fixa käk innan min mage börjar äta mig innifrån.
Ha en fin söndag!

Studentkorridorens nackdelar

Får just nu erfara det negativa med att bo i korridor... Dessa otroligt tunna väggar och grannen som har fest. Inte för att jag har planer på att sova riktigt ännu men det känns som att de kan hålla på och dunka musik hela natten. Jag bryr mig inte, får helt enkelt sätta igång min musik och ha hörlurar så löser det sig. Jag kommer säkert utsätta honom/henne för samma grej någon gång under tiden jag bor här, haha! Lika bra att vara snäll granne och ignorera det så slipper man få skit tillbaka senare. Tror nästan jag slår igång en film till. Har redan kollat på American Pie - The wedding men ska nog se ännu en film så tiden får gå. Det är svårt som satan att försöka somna innan två nuförtiden, är ju van att däcka runt si sådär halv fem varje natt!
Nämen oj! Nu stängdes musiken faktiskt av otroligt nog... Gissar på att de flyttar festen till kåren. Fan, nu ångrar jag lite att jag inte drog dit. Känns lite sent nu. Fast samtidigt vet jag att jag behövde den här kvällen och bara ta det lugnt.
Imorgon är det plugg som gäller. Ska försöka se till att läsa en del i första boken här nu. Ska dessutom fixa ett tal tills på måndag där vi ska prata om en sak i max tre minuter och minst två och en halv minut. Man får absolut inte dra över vilket jag tycker är galet svårt! Jag har ingen aning vad jag ska snacka om. Man vill ju gärna att det ska vara något intressant.
Ja, ja! Det visar sig imorgon hur jag gör. Nu ska jag slå på en till film och sen kanske jag faktiskt kan somna nu när det inte längre vibrerar i hela rummet haha!
Två lite dåliga bilder på min lilla lilla lägenhet. Skåpet till vänster i bild är mitt kök, haha!
Nattinatt!

3 september

Baaakis!
Hade avslutningsceremonin igår så nu är jag inte längre en nolla! Känns lite konstigt, jag gillade att jag hade en ursäkt till att vara virrig... Gårdagen var i alla fall heeelt galet kul, drack lite för mycket och lyckades klanta till mig men det löste sig till slut. Men det var värt det! Idag har jag inte gjort ett skit. Slog på en film, lagade lite mat, gick runt hörnet och köpte en obligatorisk bakis-cola som jag nu sitter och gottar mig med. Det är sista kårkvällen ikväll men jag har verkligen inte råd. Eller ja, jag har råd men vill gärna överleva till nästa månad också. Får ta en kväll på studentpuben med gänget någon annan dag!
Ska lägga upp bilder på lägenheten också men måste bara lägga in bilderna på datorn. Är alldeles för lat idag för att fixa med det.
Min resterande kväll ska tillbringas med att dricka cola, läsa kurslitteratur och kolla på film. Känner att jag måste få bort den här jäkla förkylningen någon gång! Är less, less, less på den!
Nej, nu blir det film sen plugga lite... på en lördagkväll... vilket galet studentliv jag lever, haha!
Ha det gött!
En liten bild från kåren, där är det drag!

Första lägenheten

Idag har jag hämtat ut nycklarna till lägenheten, hur glad är inte jag då!? Föräldrarna är på ingång så det ska bli kul att få träffa dem också. Fast jag måste erkänna att jag inte saknat dem så mycket som jag trodde att jag skulle göra...Visst har jag saknat dem men inte så mycket att jag tycker det varit jobbigt. Syrran och Roy saknar jag just nu! Synd att de inte kunde hänge med päronen ner.
Jag har inte kollat på rummet än men jag vet ju om att väggarna är slitna men Kalmar hem ska måla om det har de sagt inom en månad så jag överlever. Det ska bli VITT! Såå nöjd för jag ville verkligen ha den färgen också. Får lägge upp före och efterbilder sen. Jag är så nervös ändå, vet ju fasiken inte alls hur den ser ut! Ska dit och kolla snart innan föräldrarna dyker upp men kommer ju gå vilse haha!
Pubrundan igår var gaaaalen! Alla bytte kläder med varandra, friade till SPIIKare, gjorde en männsklig pyramid och shottade tills de knappt kunde gå. Faddrarna söp vi ner och sen blev det till att skaka rumpan på kåren. Jag var rätt trött så var ju lite off men imorgon är det avslutningsceremonin vilket ska bli såå härligt! Äntligen blir jag av med det där äckliga bandet, haha. Kommer kännas otroligt konstigt när nollningen är över... Tomt på något sätt.
Idag fick jag csn så nu har jag i alla fall pengar. Men fasiken vad nojjig jag blev nu när jag skulle köpa mat. Jag tyckte ALLT var för dyrt. Bara att vänja sig antar jag. Jag ska nog spara alla mina kvitton så jag ser hur mycket jag faktiskt lägger på mat, kläder och liknande varje månad. Skulle ju behöva en budget.
Nej, nu ska jag sätta in pengarna till hyran som mamma betalade och pengarna för böckerna jag köpte av Wictor.
Ha det så gött!
(Ellinor och Erika på en förfest någon gång förra veckan... tror jag...haha)