Trött och Valborg på g

Hej!

Ska precis hoppa in i duschen och sen dra iväg till Coffe. Har haft redovisning på rapporten idag, gick väl an. Var helt slut när jag kom hem!

Imorgon är det Valborg och detta året är det Kalmar som gäller. Ska bli riktigt kul! Förhoppningsvis är vädret bra också så man slipper frysa!

Dags att sätta fart.

Ha det fint!


Fan.

Less. Less. Less!
 
Ringde till skatteverket igår och blev kopplad till folkbokföringen där jag fick höra att mitt leg finns på kontoret här i Kalmar och att jag kunde hämta ut det bara jag hade det sökte med utan att behöva ha avin. Så traskade iväg dit men då visar det sig att det inte går alls! Så nu sitter jag här och är förbannad som satan och utan leg. Inget vin blir det ikväll heller som planerat. Skitgrejer säger jag bara! 
 
 

Fredag på riktigt

Hej!
 
Spenderade gårdagen med att käka thaimat, storhandla och umgås med Coffe och gänget. För att citera Coffe: "Det är torsdag men vi lever som att det är fredag". Så idag ska jag försöka hitta på något roligt för att fira att det faktiskt är fredag idag! Ska alldeles strax iväg och förhoppningsvis hämta ut mitt leg om det går. Håller tummarna! Sen blir det nog (äntligen) en vända till systemet och köpa lite vin eller något. 
 
Får se hur kvällen blir. Kanske hakar på Ellinor och några till in till stan och dricker lite öl. Annars blir det en kväll av skrivande igen... 
 
Nu måste jag skynda mig iväg innan de stänger.
 
Ha en fin fredag! ♥

CSN-torsdag

Hejsan!
 
Sitter och har försökt få ordning på rapporten. Kom en liten bit på vägen men ska försöka få ihop alla tankar och få ner dem på papper.
 
Ringde och kollade om mitt något (en månad....) försenade id-kort. Tydligen finns kortet hos Skatteverket nu så ska ta mig dit imorgon och hämta ut det! Ska bli galet skönt att kunna gå till systemet själv igen, haha! Har fått be Tilde och Coffe som redan gjort tillräckligt innan jag fyllde 20... Men nu så hoppas jag att det ska lösa sig!
 
Så fort Coffe hör av sig blir det till att dra iväg och handla. Har ingenting i kylskåpet längre förutom lite purjolök och mjölk. Fick ju pengar idag så lika bra att spendera allt på en gång.
 
Nu ska jag bläddra lite till i litteraturen och se om jag kan hitta något till rapporten.
 
Ha det fint!
 
 

Popcorn och film istället

Hej!

Har roat mig med att markera stycken i kurslitteraturen och letat rätt på några artiklar. Så nu är det bara att dra igång... Något som verkar ta ett tag för mig.

Så istället väntar jag på att popcornen ska poppa och slår igång "The incredibles" och myser ner mig. Imorgon blir det till att fylla på kylskåp och skafferi. Till kvällen ska jag och Coffe lyxa till det med thaimat. Har verkligen haft cravings efter det i flera veckor nu!

Nu är popcornen klara.

Nattinatt gott folk!


Grattis, Tessan ♥

Hej!
 
Idag har jag varit på möte i Pukeberg under dagen. Kom hem runt två och åt lunch, ringde och grattade min fina systeryster som fyller hela 25 år idag (♥) och ligger nu här och försöker hitta bra artiklar att ha med i min rapport som ska in på måndag. 
 
Har egentligen absolut ingen lust att skriva men känner att jag borde komma igång nu, tiden går för fort nu för att ta det lugnt. 
 
Imorgon trillar det in pengar på kontot igen. Ska bli himla gött! Mycket som händer den här månaden dock. Valborg, tenta, pukebar och besök av Tessan och Roy. Kul kommer det bli (förutom tentan) men jag kommer ju vara rätt fattig i slutet av månaden igen...
 
Nu ska jag fortsätta leta vidare.
 
Ha det fint! 
 

Ny leksak

Hej! 
 
Sitter just nu och skriver på min nya IPad mini. Ändrade om mitt abonnemang och fick med en iPad, himla smidig grej att ha när man ska resa. Jag som dessutom har en rätt klumpig dator är rätt nöjd med att ha något lättare att använda. Däremot kan jag väl erkänna att det inte varit något större behov hos mig att skaffa iPad men det är himla skoj med nya prylar! 
 
Gårdagen var ett rent helvete men jag fick ihop min sammanfattning plus reflektioner till slut. Diskussionen idag gick också bra så det känns skönt. Dock stupade jag i säng har jag kom hem och sov ett bra tag, dock är jag fortfarande trött så blir nog till att lägga mig snart. 
 
Imorgon ska jag roa mig med att tvätta och damma här hemma. Kanske blir så att jag sätter mig och letar artiklar till rapporten om jag finner ork. 
 
I övrigt håller jag just nu tummarna att det inte ska bli strömavbrott igen. Strömmen har gått två gånger nu undret kvällen men som tur är har den kommit tillbaka rätt fort. Verkar som det är här i området eftersom Coffes lägenhet inte har drabbats... Knasigt! 
 
Nej, dags för damen att stänga ner och sova så hon är pigg och alert imorgon.
 
Nattinatt! 

Trevlig lördag, seg söndag

Hej!
 
Hade riktigt trevligt igår! Tyvärr blev det för kallt för att vi skulle vilja sitta ute men grillningen blev av. Riktigt gott, längtar tills man kan sitta ute en längre tid utan att frysa ihjäl. Spenderade kvällen med att dricka öl och umgås. När de andra drog vidare kilade jag hem till Coffe, fattiglapp som jag är haha! Men det var riktigt bra avslut på kvällen det med, bjöds till och med på popcorn. 
 
Idag har jag varit lite halvseg. Drog från Coffe vid elva, lagade lunch och skulle dra igång med skrivandet men det tog emot. För några timmar sen tvingade jag mig själv att ta tag i det här nu så det är slut någon gång! Har en del kvar men det är bara att fortsätta tills det är slut, seminarie imorgon... 
 
Nu ska jag koka kaffe (MED kanna under denna gång, var så virrig igår att jag glömde ställa tillbaka den.... Kaffe överallt!) och försöka komma en bit till i boken. 
 
Ha det fint! ♥

Grilla, plugga, grilla

Hej!
 
Spenderade min fredagkväll med Coffe och Martin som grillade. Första grillningen för året, tyvärr var inte vädret klockrent men men. Det var riktigt gott, killarna kan laga mat!
 
Ikväll blir det grillning nr 2. Denna gången med Tilde och Mikael och deras vänner. Skrapade ihop pengar till lite öl också så ska se till att njuta ordentligt. Solen är framme just nu så jag håller tummarna att den är kvar till kvällen. 
 
Men innan jag får ha lite mys i solen så ska jag skriva en bit på sammanfattningen. Kommer som sagt få sitta hela dagen imorgon också men ska försöka komma så långt jag kan idag. 
 
Tur att jag har kaffe säger jag bara. Den kaffebryggaren är min livräddare stunder som dessa. (Tack mamma och pappa som vet vad som är viktigt i mitt liv, haha!)
 
Ha det fint! ♥

Ännu en rolig fredag

Hej, hej!
 
Vaknade för lite mer än en timme sen. Jag har fått i mig lite kaffe och sitter nu med kurslitteraturen uppslagen och roar mig med att varva läsning med skrivning. Har en känsla av att det kommer bli en heldag på söndag med detta. 
 
Det hjälper ju inte att det är lika fint väder idag som igår och det enda jag vill är att ta mitt kaffe och sätta mig vid vattnet och bara vara istället. Förhoppningsvis blir det lika fint på valborg som närmar sig med stormsteg. På grund av allt i skolan nu kommer jag inte kunna ta mig till Uppsala så blir till att fira i Kalmar. Ser dock fram emot det! Vi är ju ett härligt gäng här nere så kommer bli kul, så länge vädret tillåter oss att spendera dagen på Lindö. Får hålla tummarna helt enkelt!
 
Lyckades läsa ut min bok igår, trots att klockan blev mycket och det var mörkt ute haha! Riktigt bra bok, känns alltid lite tomt när man är klar med en bok. Ska kolla lite i bokhyllan om jag inte har något nytt spännande att läsa. Vet tyvärr med mig att jag inte har så mycket. Har mest samlingar av korta berättelser, nog för att jag älskar sånna med! Får se vad jag kan hitta. 
 
Nej, nu ska jag fortsätta mitt slit. 
Puss ♥

Vår?

Hej!

Det har varit helt galet bra väder i Kalmar idag! Enligt min mobil har det nått 19 grader som varmast (om det nu stämmer). Helt galet! Hann med en sväng ut med Tilde på eftermiddagen och fick njuta lite av vädret. Nu däremot måste jag städa så att det är överstökat till helgen när det kommer bli mycket plugg. 
 
Jag har laddat upp med kaffe och musik, fått i mig två koppar inom loppet av en timme så börjar känna att det snart är dags att köra igång. Imorgon blir det till att gå upp tidigt och börja skriva så jag kommer någon vart med sista sammanfattningen. Ska plöja igenom 150 sidor tills på måndag och sammanfatta det på ett bra sätt. Kuuul!
 
Nej, dags att börja diska!
 
Puss ♥
 
 

Överlevde

Har nu krupit upp i min säng och försöker hämta mig efter nästan en timme av petande i min mun. Det gjorde ont men jag överlevde, fick lite bedövning så känns lite konstigt i läpparna.

Nu återstår det bara att börja ta tag i den här dagen. Ska se till att komma någonstans med sista sammanfattningen och se till att få undan disken.

Först på listan är lunch!


Tandläkarbesök nr. 2

Hej!

Just nu väntar jag på att tiden ska gå så jag kan dra mig mot tandläkaren. Ska ju ta bort tandsten. Det är inte roligt! Hatar när de skrapar och petar. Usch, usch!

Inte världens roligaste start på dagen. Fast denna dag blir inte så spännande oavsett. Den bjuder på plugg och städning... Inte direkt mina två favoritsysslor.

Jag håller tummarna att vädret blir bättre mot lunch/eftermiddagen. Igår var det till och med 16 grader här i Kalmar! Helt underbart! Jag och Coffe passade på att ta en promenad så njöt av det härliga vädret ett tag i alla fall.

Nu ska jag försöka samla mig inför tandläkarbesöket...

Ha det bra!


Nu ska här firas

Jag har nu suttit med detta i tolv timmar och har äntligen skickat iväg dokumentet till skrivaren i skolan. Woho! Nu blir det popcorn och antingen film eller läsa lite ur den andra boken jag fick av mamma. Den är riktigt bra! Enda problemet är att jag skrämmer upp mig själv så mycket att jag knappt kan somna efter att jag har läst...
 
Nu ska här firas! 
 

6 timmar senare

Hej!
 
Här sitter jag fortfarande, sex timmar senare, och skriver. Är snart klar men det går segt fram. Ska försöka få ihop en reflektion kring något jag inte ens förstår mig på! Det känns inte direkt lugnande inför diskussionen imorgon. 
 
Jag kan åtminstone trösta mig med att jag nu har fått böckerna. Det är betydligt lättare att läsa och stryka under än att försöka läsa allt från en skärm där man konstant tappar bort sig... Dessutom ger det mig chansen att fortsätta läsa på nästa stycke på bussen. 
 
När detta är över blir det garanterat popcorn och film. Men tills dess är det bara att bita ihop och köra på.
 
Puss ♥

Skrivarhysteri

Godmorgon!
 
Har laddat upp med en full kanna kaffe för idag ska det skrivas tills fingrarna blöder! Har varit uppe sen åtta ungefär eftersom Coffe skulle till biblioteket. Visade sig att referenslitteraturen var spårlöst försvunnen så satt i nästan 45 minuter och försökte skicka över dokumentet till honom utan större framgång... Slutade med att vi fick lägga över det på herrns USB. Krångel, krångel! 
 
Har skrapat ihop en och en halv sida men börjar redan oroa mig för längden på min sammanfattning. Det är minst tre sidor men vill inte heller få alldeles för långt. Svår balans!
 
Så idag hittar man mig framför datorn med en viss mån av hysteri i ögonen och en kopp kaffe i handen. 
 
Ha en fin tisdag! ♥

Ett av fyra avklarat

Woho! Sammanfattning nummer 1 är klar och ska snart skickas till skrivaren i skolan så jag kan skriva ut imorgon. Är helt slut i huvudet och det är ju ingen större tröst att jag måste gå igenom samma grej igen de kommande dagarna, för att inte tala om de kommande veckorna. 
 
Resterande delen av kvällen ska spenderas med lite välförtjänt intag av hjärndöda serier och mat. 
 
Ha det! ♥

Söndagsyssla

Hallå, hallå!
 
Hade en riktigt bra lördagkväll med underbara karln min! Vi lagade mat (okej... jag fixade såsen åtminstone), kollade på film och mosade i oss popcorn. Fruktansvärt skönt att ha en sån kväll och ladda upp sig lite. 
 
Idag blir det så klart mer skrivande. Har kommit lite mer än halvvägs nu så jag håller tummarna att det flyter på nu så det blir klart. Sen är det bara att börja skriva på nästa sammanfattning... Livet är inte lätt alla gånger. Speciellt inte nu när det varit sånt fint väder här i Kalmar och det enda jag vill göra är att köpa en kaffe och sätta mig vid hamnen i solen. 
 
Men jag får bita ihop och kämpa på ett tag till.
 
Ha en fin söndag! ♥

Sammanfattning och middag

Hejsan igen!
 
Sitter återigen och skriver på min sammanfattning, om man nu kan kalla det för sammafattning...Det är sjukt mycket! Det är dessutom inte det lättaste att läsa från en pdf. Hade gärna velat markera medan jag läste men eftersom mina böcker vägrat dyka upp så är det som det är. 
 
Tröstar mig med att det blir middag hos Coffe ikväll. Tog oss (läs Coffe) ett tag att bestämma vad vi ska laga men till slut så landade vi på köttfärsbiffar, pommes frites och sås. Mumma! 
 
Nu ska jag se om jag inte har lite kaffe att koka på så jag piggnar till och kan göra klart det mesta idag.
 
Puss ♥
 

Bitter?

Det är fredag och klockan närmar sig tolv. Jag kan höra fulla människor som går förbi utanför och här sitter jag och skriver om internets historia. Yey! Ibland förundras jag av studentlivets glamour... Kan för övrigt tillägga att min fina fredagsmiddag var köttbullar i tomatsås och spagetti. (Nog för att jag ääälskar det!) Mer spännande än så har det inte varit denna kväll, tyvärr. 
 
Ska försöka skrapa ihop några meningar till innan jag ger upp och somnar. Imorgon blir det upp och börja skriva igen så jag hinner med nästa del också innan onsdag. Däremot blir det lördagsmys med Coffe så har något att se fram emot förutom plugg denna helg.
 
Nu låter jag lite bitter så kanske dags att skriva klart och stänga ned. 
 
Nattinatt ♥

Lugn igen

Hej!
 
Jag har lyckats lugna min panik från igår. Fick låna Tildes bok och scanna av några sidor så jag kunde börja läsa. Har cirka 40 sidor kvar som jag ska plöja igenom alldeles strax. Känner att detta faktiskt kan gå vägen nu. 
 
Så trots att det är fredag kommer jag sitta med det idag. Coffe är upptagen på annat håll så mitt fokus ligger helt på att få undan en del grejer från min to-do-lista. Denna dag är som gjord för att sitta inne och plugga med tanke på att det regnar. Ska dessutom försöka städa idag med tanke på att jag knappt lagt ner någon energi alls på den fronten hela veckan. Det syns med andra ord att jag har haft det stressigt. 
 
Nu ska jag koka kaffe och börja läsa. Ha en fin fredag! ♥
Bild från förra lördagen då vi festade till med lite vin medan vi jobbade med portfolion. Bra motivation!
 

Panik

Hej!

Nu när portfolion är klar är det bara att börja fokusera på nästa kurs. Vi läser om det digitala samhället, inte speciellt spännande. Det stora dilemmat nu är att mina böcker inte har kommit än och kommer troligen inte hinna få dem innan helgen heller. På måndag ska vi ha skrivit en sammanfattning på en antal sidor och jag har inte läst en enda sida! Panik! Det finns referenslitteratur på bibblan men det verkar som att den boken ofta är på villovägar. Håller tummarna att böckerna dyker upp imorgon med andra ord.

Igår firade vi Erika som fyllde 24 år. Vi var ett gäng som drog till Söderport. Det var helt nyrenoverat och live-jazz som spelades. Helt underbart!

Ha det fint!


Kaos och tandläkarbesök

Hej!

Kom precis hem från tandläkaren. Ska tillbaka igen nästa vecka och ta bort tandsten... INTE kul!

Gårdagen var helt sinnessjuk! Åkte in till skolan vid åtta för att göra klart portfolion men fick reda på att vi hade föreläsning fram till tolv. Körde igång med portfolion direkt efter och sen var det bara full fart efter det! Kändes som att jag skulle få hjärtstopp av stressen när jag insåg att jag inte skulle hinna klart tills idag. Hade som tur var Andreas där som hjälpte mig en hel del. Kom hem halv tolv, slängde i mig mat och duschade. Sen var det bara att däcka i sängen.

Ska alldeles strax gå ut till bussen och åka in och göra sista innan redovisningen klockan tre. Hej och hå!

Ha det bra!


Söndagskväll i Kalmar

Hej!

Vilken helg det har varit. Har jobbat med portfolion varje dag. Lyckades ta mig ut igår med Ellinor och gänget vilket var riktigt kul! Men idag är jag seeg. Ska strax möta Coffe och gå på en promenad längs vattnet. Känns som att jag kan behöva komma ut så jag piggnar till!

Ha en fin kväll!


Kul litteratur och kurslitteratur

Hej igen!
 
Beställde precis kurslitteraturen till denna kurs... Ser inte fram emot nästa månads räkningar. Måste dessutom ha boken för att kunna skriva sammanfattningar till varje seminarium vi har. Inte lätt alla gånger! Dessutom är det salstenta i denna kurs. Jag gillar verkligen inte det, har ju inte världens bästa erfarenhet av salstentor om man säger så. Men det gick ju an förra gången så nu jäklar ska det gå ännu bättre den här gången! 
 
Jag har nu gett upp för dagen och ska försöka sova istället. Imorgon blir det till att ta bussen vid åtta och jobba hela dagen i skolan. Som tur är kommer jag få ha lite fredagsmys med Coffe på kvällen så får väl ha det i åtanke när energin sinar. (För det kommer den garanterat göra imorgon...) 
 
Dags att stänga ner och kanske läsa en liten, liten stund. Ska börja på en ny bok av Barbra Erskine som jag också fick i julklapp. Hade nästan glömt hur underbart det är att läsa något annat än kurslitteratur!
 
Puss och godnatt ♥
 
 

Full fart igen

Hej!
 
Har gosat ner mig under täcket för min lägenhet har bestämt sig för att vara kall igen... Sitter och petar med portfolion som jag ska försöka bli klar med den här veckan. Tanken var att jag skulle stanna i skolan men orkade inte dra med mig datorn dit så fick bli en stunds skissande innan jag tog bussen hem i alla fall. Vi har dessutom startat en ny kurs som verkar komma att kräva en hel del av en! Mycket som ska göras. Även om teori är något jag känner att jag kan hantera bättre än det grafiska så är det inte alltid så roligt... 
 
För att pigga upp mig själv så har jag plockat fram min nya vårjacka (som jag dessutom är smått kär i!) för att verkligen känna lite vårkänslor! Dessutom ska jag unna mig att göra hemmagjorda köttbullar i tomatsås till kvällen så allt för dåligt har jag det inte ännu. 
 
Nu ska jag peta lite till i Indesign innan jag måste börja med maten.
 
Puss ♥

Påskhelgen 2013

Hej!

Ligger i min säng hemma i Kalmar. Påskhelgen har varit lugn och otroligt skön för min del! Det har varit mycket god mat och jag hann till och med läsa ut min bok äntligen. Dessutom träffade jag Angelica som kapade av mitt slitna hår så nu är jag korthårig igen! Väldigt bra helg med andra ord.

Spenderade så klart natten hos Coffe men eftersom han hade introduktion på IKEA idag och åkte vid tjugo över sju så drog jag hem samtidigt. Somnade som en stock igen när jag väl var hemma. Måste säga att jag saknat min underbara säng!

Idag ska jag tvätta och laga lite matlådor som jag kan ha i veckan. Ska hämta ut min nya jacka också så det blir en del spring idag.

Först på agendan är lunch!

Ha det fint!