Äntligen lördag

Hej!

Lördag äntligen! Jag har sett till att sova ut ordentligt idag, tror jag vaknade runt halv elva. Coffe jobbar och var iväg redan runt fem imorse så jag är ensam hemma. Tänkte brygga lite kaffe och sedan ta mig iväg och handla. 

Min fredagkväll var helt fantastisk! Vi åt ryggbiff med ostgratinerad hasselbackspotatis, baconlindad sparris och whiskysås. Helt underbart gott! Vi delade även på en flaska vin. Kan säga att jag kände mig riktigt nöjd med starten av helgen. 

Jobbveckan som varit har gått bra, trodde att jag skulle vara helt förstörd i slutet men saker och ting faller på plats och jag känner mig nöjd mest. Självklart blir man lite seg framåt helgen men det är mest att jag inte är van tror jag. 

Idag ska vi kanske hänga lite med Jennie och Jocke senare ikväll. Coffe jobbar fram till tre så får se då hur denna lördag blir. Men fram tills dess ska jag njuta av min ledighet så mycket jag kan, vilket börjar med en kopp kaffe! 

Ha en fin helg! 

Måndag och annat skoj

Hej!

Måndag igen och en ny jobbvecka framför mig. Det hela börjar sakta men säkert sjunka in men det kräver en hel del av en så här i början. Trivs fortfarande väldigt bra! Härlig miljö och trevliga kollegor. Jobbar heltid nu under första tiden, så bara det kräver en omställning från att ha jobbat helger och kvällar. 

Det börjar närma sig oktober nu också vilket innebär att damen här fyller 22! Lite ofattbart, tiden går så fort. Blir nog inget fancy för min del, kanske lite god mat och dryck i gott sällskap så är jag nöjd! Vi åker även hem i samma veva så blir både födelsedagsfirande och dop nästa vecka. Fullt upp med andra ord. 

Har även projektledningskursen att hinna med, ligger lite efter nu så ska försöka ta igen lite de kommande kvällarna. Tar emot dock efter att ha jobbat hela dagen men det är lika bra så jag slipper sitta med allting sen. 

Nu blir det snart middag här hemma i Sederin/Melbergs hushållet. Riktigt hungrig! Tur att man har en man som har koll på maten nu när mitt huvud inte är med mig. 

Ha det fint!

Söndagkväll

Hej!

Det är redan söndagkväll och imorgon vankas jobb. Jag har inte gjort ett dugg hela helgen, något som verkligen behövdes! Dock känner jag alltid att jag slösar bort en hel helg även om jag behöver vilan. Är lite nervös inför veckan eftersom man fortfarande är ny och inte har koll på allting än. Förhoppningsvis går det helt okej ändå! 

Ikväll blir det Doctor Who och mat från Max, en riktig flöthelg det här! Varken jag eller Coffe orkar laga mat så det fick helt enkelt bli så. 

Ha det fint!

En lugn kväll hemma

Hej!

Lördagkväll och jag sitter hemma själv. Ska absolut inte klaga eftersom jag strax ska hämta pizza och dra igång en bra film. Kändes att jag behövde den här helgen nu! 

De senaste två veckorna har minst sagt varit intensiva. Mycket att ta in och dessutom att lära sig. Har träffat massa trevliga personer och jag trivs men som alltid med nya jobb tär det lite på kroppen. Förra helgen blev det inte heller mycket vila eftersom vi åkte till Skövde för att fira Coffes farmor. Vi hade det jättebra! Massa god mat och en visit till Göteborg. Det var en härlig helg men inte med särkilt mycket vila. Veckan som varit har varit hektisk ich tiden har flugit förbi! Så denna helg består av vila och återhämtning innan det vankas en ny jobbvecka. 

Nu ska jag byta om och hämta pizza. Lyxar till det i min ensamhet eftersom Coffe är iväg och spelar brädspel innan de drar på bio. 

Ha det fint!

Det går framåt

Hej!

Helgen är snart över och jag blir sakta men säkert bättre och bättre. Skrevs ut runt elva i fredags och kom hem lagom till att äta brunch med hjärtat som fyllde 25! Hade återfått min aptit så åt ordentligt, sjukt gott! Tanken var att vi skulle ut och käka men eftersom jag inte mådde så bra blev det take away från Sarangi, indisk mat med andra ord, och en film. Lite lågmält födelsedagsfirande men det togs igen lite igår. 

Vi mötte upp Jocke och Jennie och drog till Pipes för att äta. Riktigt god mat! Själv fick jag nöja mig med alkoholfri öl medan de andra festade till det med riktig, eftersom jag numera käkar antibiotika och ska göra detta i cirka en vecka framåt. De andra fortsatte även kvällen på nya studentpuben men jag drog hem för att se till att vila ordentligt. 

Idag har jag mått riktigt bra, smärtan har i princip försvunnit och jag har känt mig piggare. Svängde förbi bibblan och skaffade lite litteratur till projektledningskursen så har lyckats läsa en av böckerna som var lite tunnare. Kan även checka av ett av kunskapstesterna vilket känns skönt. Måste se till att hålla igång nu när jag börjar jobba också så jag inte halkar efter allt för mycket. 

Imorgon smäller det, ja! Första dagen på nya jobbet. Känns spännande, läskigt, roligt, jobbigt och allt däremellan! Men det hör till. Första två veckorna är det enbart utbildning så hinner landa lite åtminstone innan det drar igång på riktigt. 

Nu ska jag snart äta en väääldigt sen middag (blev väääldigt sen lunch så det fick bli så här). Coffe har gjort broccoli och ädelost paj! Spännande! Det luktar gott, alltid ett bra tecken. 

Ha det så fint!

Patient Alexandra

God morgon!

Jag ligger för tillfället i en sjukhussäng på Kalmars akutmottagning med en slang i ena armen och blåmärken på den andra. Det har visat sig att jag drabbats av njurbäckeninflammation och att det antagligen drabbat mig ganska hårt. 

Hela denna inte så glamourösa saga började med att jag fick väldigt ont i ryggen natten till onsdag och låg sen med frossa hela onsdagen. Jag funderade så klart om det var njurarna men tänkte att det lika gärna kunde vara att jag slitit på ryggen efter flytten. 

Igår vaknade jag och mådde hyfsat bra, minus ont i sidan/ryggen och lite varm. Lyckades till och med ta mig till stan och träffa Ellinor i två timmar utan problem. Tog tempen under dagen som visade siffror runt 38,5-39 vilket inte bådade gott. Efter lite tjat från min kära syster (tack gode gud att hon finns) ringde jag vårdsupplysningen och blev tillsagd att går till primärvårdsjouren. Klockan var nu runt nio på kvällen. 

Efter lite förvirring hittade jag rätt ingång och de gjorde lite undersökningar som vanligt. Som befarat trodde läkaren där att det var njurarna så de skickade mig vidare till akuten där jag blev tappad på en hel del blod och fick sedan vänta på besked. Efter några omgångar frågor, stick och många nya möten fick jag höra att de ville ha kvar mig över natten. Jag var verkligen inte beredd på det då jag hade varit inställd på att bli undersökt och sen få lite antibiotika utskrivet och sen skulle det vara bra. 

Så nu har jag spenderat natten här med sjukhuspersonal av olika slag som kommit in av olika anledningar. Som det verkar nu kommer jag att gå över till tabletter vilket borde innebära att jag får komma hem. 

Måste säga att jag trots allt blivit väl omhändertagen här. Hade till exempel en jättetrevlig tant som tog hand om mig inatt och ordnade saft åt mig bland annat! För att vara min första längre sjukhusvistelse så är jag nöjd (även om jag gärna hade skippat det helt så klart) men nu vill jag gärna hem. Coffe fyller 25 idag så vill bara hem och fira honom!

Nu hoppas jag att det kommer någon snart så jag kan få komma hem. 

Ha det fint!



Ryggont och goda nyheter

Hej!

Inatt vaknade jag med en fruktansvärd smärta i ryggen. Fick i mig en tablett och kunde till slut somna om. Hela dagen idag har jag bara legat och haft frossa. Ryggen har värkt till och från och det enda jag har gjort idag är att sova i princip. Nu framåt kvällen har det börjat kännas bättre så jag hoppas det har försvunnit helt imorgon. 

Förutom ryggbesvär har jag fått riktigt goda nyheter! Jag har fått jobb hos Go excellent där jag kommer jobba med kundtjänst för Canal Digital. Det känns så skönt att veta att jag inte behöver oroa mig för ekonomin, mer än vanligt haha, speciellt nu när jag har fått stödja mig mot Coffe senaste tiden. Så på måndag drar utbildningen igång och pågår i två veckor, 8-17 varje dag. Sen ska jag kasta mig ut och ta emot samtal. 

Nu ska jag snart sova så jag verkligen får vila ut, trots att jag har sovit tillräckligt idag. 

Ha det fint! 

Ny lampa och inbjudan till dop

Hej!

Klockan närmar sig tolv och här är det snart dags att sova. Det har varit en hyfsat händelselös dag men vi har fått en del gjort. Tog oss ner på stan och köpte till slut en lampa, inget avancerat. Det blev en silverfärgad lampfot med en vit skärm. Känner mig nöjd, enkelt funkar alltid! Nu kan vi äntligen läsa innan vi lägger oss, mysigt. Svängde även förbi Apoteket och köpte järntabletter till mig. Jag har haft riktigt ihållande besvär med mina ben, mer känt som restless legs syndrome, om nätterna så jag håller tummarna att detta hjälper lite. Det har funkat för vissa så får se, oavsett hoppas jag att jag blir piggare om dagarna. Blir aldrig riktigt pigg...

I övrigt har jag och Coffe fått inbjudan till dop i början av oktober. Mosters lilla sötnos ska döpas! Världens sötaste inbjudan fick vi också med en bild som garanterat kommer sparas här hemma!

Nu ska jag läsa, i ljuset från vår nya lampa woho, och sen försöka sova. Imorgon blir nog en väldigt lugn dag, möjligtvis att vi svänger förbi förrådet och lämnar lite smågrejer. 

Nattinatt!

Officiellt sambos

Hej! 

Lägenhetstöket är över, äntligen! Vi är nu officiellt sambos och det känns riktigt bra. Vi har fått ordning i lägenheten trots brist på förvaring och det verkar som att saker och ting löst sig väldigt bra! Jag kan äntligen slappna av och bara vara, något jag verkligen behöver. 

På förmiddagen idag drog vi till återvinningscentralen och kastade de sista grejerna. Coffe drog till en vän för att agera bärhjälp så det är väldigt lugnt i lägenheten. Jag ska nog koka en kopp kaffe och läsa min deckare, riktigt bra måndagssyssla! Men allra först ska jag dammsuga, vi har dragit runt rätt mycket damm när vi har burit grejer. 

Ha det fint!