Bokmässa och bröderna Grimm

Hej!
 
Idag har jag varit hela vägen till Göteborg och tillbaka. Det var bokmässa så åkte med skolan dit. Hittade till och med en bok jag föll för totalt, tror jag är kär! Köpte med mig "The Brothers Grimm" vilket är alla deras berättelser samlade i en helt underbar bok!
 
Kom hem för cirka en timme sen och har mest försökt fräscha till mig lite utifall att jag ska möta upp de andra på studentpuben snart.Imorgon blir det till att läsa kurslitteratur, woop woop!
 
Ha det! ♥
 

Dagens prövning

Hej!
 
Jag överlevde talet! Allting gick överraskande bra måste jag medge. Jag kunde hela talet utantill och fick till och med till lite engagemang i rösten, istället för att bara rabbla allt. Jag är otroligt stolt att jag gjorde det ändå. Lättnaden efteråt var helt obeskrivlig! Fick dessutom kanon bra feedback från vår lärare så där blev det en stjärna i kanten. NÖJD! 
 
Efter talet och feedbacken var det bara att slänga i sig lite mat och dra till bibblan för att jobba med gruppuppgiften. Ingen rast och ingen ro nuförtiden. Kom hem vid fem, halv sex och har sen dess bara tagit det lugnt och hämtat mig från dagens prövning, haha. 
 
Nu ligger jag i min säng, redo att sova. Imorgon är det grupparbete hela dagen igen så det är bara att ta nya tag. Förhoppningsvis lugnar allting ner sig snart. Det har varit mycket nu på slutet och det börjar kännas i kroppen vill jag lova! 
 
Nattinatt ♥

Övning ger färdighet?

Klockan är tio i åtta och jag roar mig med att öva på mitt tal. Jag kan det utantill men nerverna inför imorgon börjar ställa till det. Jag vill verkligen sätta det här talet! 
 
Idag var det halva klassen som framförde sina tal, alla var galet duktiga så nu är det press på oss som har imorgon! Efter alla talen drog jag och Tilde och övade på våra tal på en av bryggorna vid vattentornet. Det gick helt okej, men tiden är på tok för kort så det gäller att sakta ner. 
 
Nu ska jag göra lite mackor och ta en paus. 
 
Puss! ♥
 

Sleepless in Kalmar

Hallå!
 
Klockan är 01:44 och jag kan inte sova. Jag får helt enkelt skylla mig själv... Skulle ta en powernap på en halvtimme - timme men lyckades somna så hårt att jag vaknade vid tio. Så nu kan jag inte sova, istället har jag roat mig med att öva på talet. Just nu kan jag allting utantill men det kommer nog krävas lite övning till så jag inte tappar något. Det är ju betydligt lättare att komma ihåg när man står här hemma i sin ensamhet än framför en publik. Imorgon ska jag med till Kalmar nyckel och lyssna på de andra. Jag hoppas verkligen inte att det regnar eftersom vi ska cykla ut dit! Jag börjar redan känna av en av mina stackar halsmandlar. Vill verkligen inte att de ska börja krångla igen, jag vet utifrån erfarenhet att när jag väl svullnar upp så sitter det i länge. 
 
Nej, nu ska jag stänga ner och försöka sova, även om det kommer bli svårt.
 
Nattinatt! ♥
 
(Hittade en gammal bild från när jag gick på GUC, ungefär så känns det nu!)

Nybban nästa

Hej hallå!
 
Söndag och lugnt och tyst i hela Kalmar. Igår hängde vi ett gäng hos Erika och övade på våra tal i mikrofon, stackars grannarna haha! Efter det drog jag med Coffe hem och kollade på Avatar. Rätt skönt lördagkväll faktiskt. 
 
Idag ska jag in till Nybro för att möta upp Jenny och Mikaela. Det är ännu mer plugg på schemat! Vi ska göra en illustrerad berättelse som sista grejen på denna kurs. Kommer vara helt död när detta är över...
 
Ikväll blir det till att sortera i min garderob, det är helt sjukt vad mycket kläder jag har som jag inte använder alls! Så det är nog dags att få undan lite. 
 
Nu blir det lunch sen är det bara att ta bussen till Nybban. 
 
Ha det! ♥

Change

Hej hej!
 
Har slängt i min första omgång med tvätt och har ungefär 10 minuter tills jag ska ner igen. Tänkte därför passa på och göra fint här hemma så det är överstökat. Det är otroligt hur fort ett rum blir rörigt när man bor på 19 kvadrat. 
 
Jag har insett den senaste tiden att jag verkligen, verkligen vill flytta till något lite större. Helst något där jag har ett separat kök (har trinett för tillfället). Jag har ju dessutom ingen ugn så matlagningen är något begränsad om man säger så. För någon dag sen intresseanmälde jag mig på en lägenhet så får se om det blir något, jag är väl medveten om hur svårt det kommer bli att hitta något riktigt bra men man kan alltid hoppas! Dessutom, om jag hittar en bra lägenhet, funderar jag lite på att skaffa katt. Det vore helt underbart att ha ett husdjur igen och dessutom är katter mer självgående än hundar. Men vi får väl se! Det dröjer nog ett tag till innan det kommer ske.
 
Ha det! ♥

Rapportskrivande

Hej hej!
 
 
Sitter här och skriver på en rapport som ska vara inne imorgon. Vill helst bli klar idag så jag bara kan kika igenom det i lugn och ro imorgon innan jag skickar in den. Det är mycket nu. Det känns som att skolan håller på att begrava mig i uppgifter och måsten. Tiden tickar på och snart har jag omtenta igen. Bara en sån sak kan driva en till vansinne. 
 
Min dag har bestått av plugg i stort sett. Drog till bibblan och skrev med Coffe och Tilde ett tag. Kom hem och dog lite, mår fortfarande si sådär. Sen har jag mest suttit och bläddrat fram och tillbaka i alla böcker för att få en uppfattning om hur jag faktiskt ska lägga upp denna förbannade rapport. Det går i alla fall sakta men säkert framåt. 
 
Imorgon är det designfredag på skolan, från 9 till 17. Det kommer massa elever från Växjö som vi ska jobba med. Känner att jag gärna hade skippat det och varit hemma och grejat istället men nu är det som det är. Har missat så många sånna här dagar att jag känner att jag inte kan skippa detta. 
 
Nu ska jag återgå till min fina rapport och hoppas på att det flyter på bra från och med nu.
 
Puss! ♥
Saknar mina fina föräldrar just nu! 
 
 

Nygatan

Hejsan!
 
Kom nästan precis hem från Coffe. Har nu spenderat min första natt på Nygatan! Spännande värre. Drog dit vid nio igår och kollade på en väldigt underlig film, Good neighbours. 
 
Ska strax slänga i mig lite mat, ska ta bussen klockan 12. Jag har nämligen föreläsning från 13 till 17 idag. Yey! Jag hade nästan hellre jobbat med mitt sluttal. Tiden börjar ju rinna iväg och allt ska vara inlämnat och klart på fredag. Så de kommande dagarna kommer jag vara uppslukad av kurslitteratur och retorik. 
 
Matdags nu. Ha det! 

Finslipar

Hallå hallå!
 
Sitter och finslipar på mitt tal jag ska hålla imorgon, eller rättare sagt den text jag ska läsa upp... Dagen har inte varit mer speciell än att jag sov lite för länge, skrev på mitt tal, träffade Tilde, kollade på film och skrev lite till. Imorgon är det alltså redovisning (igen) men börjar inte förrän ett, thank god. 
 
Veckan som kommer lär bli helt sinnessjuk när det gäller skolan. Har en rapport och två tal att jobba med. Fy! 
 
Nästa punkt på min lista för kvällen blir till att läsa igenom det jag skrivit några gånger och göra små ändringar samt kolla på ytterligare en film tills jag somnar. Gött liv!
 
Puss ♥
 
 

Dracula

Hej!
 
Söndagkväll och jag har myst ner mig i sängen. Snart vankas det film innan det är dags att gå och sova. Jag ska kolla på Dracula: Död men lycklig. Så grym film! Lagom lättsam för mitt trötta huvud. 
 
Gårdagen var riktigt rolig. Vi drack drinkar, käkade otroligt god mat och dansade. Väldigt tjejig kväll måste jag säga! Dock var det så mycket folk att man hade svårt att hålla ihop men det är väl sånt som händer. Idag har jag lunchat med Coffe, hans pappa och flickvännen. Det var väldigt trevligt! Hängde även med Coffe till IKEA som stöd och tidsfördrivt. Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt, kollade på American beauty (SÅ bra!) och lagat lite mat. Käkade gooodaste kyckling/bacon/purjolöks blandningen med klyftpotatis. Jag kan när jag vill, haha. 
 
Imorgon blir det plugg, ska försöka få ihop ett tal, denna gången är det allegori som gäller. No fun för jag vet inte vart jag ska börja! 
 
Dags att mysa, det där tar jag imorgon. 
 
Puss! ♥

Disk och tjejkväll

Hej!
 
Det är lördag och jag taggar till för att städa/diska lite. Ikväll blir det girls night out så att säga, Ellinor har fyllt 20 så nu ska här firas! Det var av en ren slump som det bara blev vi tjejer men jag gillar det. Det var alldeles för längesen det var bara vi. Det blir middag och drinkar på  Stars & stripes sen blir det till att dansa loss inne på Palace! 
 
Igår var jag däremot lugn, fixade massa ärenden på morgonen och spenderade sedan dagen till att plugga. Till kvällen drog jag hem till Coffe som varit så underbar och lagat mat åt mig. Vi myste mest och kollade på Disney, haha! Det var en välbehövd kväll då vi båda känner oss lite krassliga. Hjälpte även honom att bära grejer, killen flyttar ju idag! 
 
Nu ska jag plugga lite innan jag lagar lite lunch. Sen är det bara att ta tag i disken... mitt eviga hatobjekt. 
 
 
Puss! ♥

Deppdag

Denna dag började väldigt bra. Drog iväg på välkomstmässan med Tilde och fick lite gratis grejer, åkte bussen och läste en del i Gripsrud. Kom fram och hade rätt bra koncentration på föreläsningen. Men sen fick jag reda på att jag ännu en gång inte klarat den där jävla tentan (ja, här behövs det svordomar!) och energin bara rann av mig. Nu är jag så låg jag bara kan bli och vill helst låsa in mig i lägenheten resten av veckan. Förhoppningsvis piggnar jag till med lite mat i magen. Sånna här tillfällen är jag oerhört tacksam att jag bor ensam eftersom jag annars hade spytt ut all min skit på någon annan. 
 
Så ikväll blir det plugg, måste komma på något att tala om på den stora redovisningen, det blir även disk som ska tas hand om och tvättid som ska bokas. Blev ju aldrig av igår då jag och Erika tog en shoppingrunda på stan istället...
 
Nu ska jag tina lite kyckling, slå på någon dålig snyftfilm och bara vara deppig.
 
Tack för mig!

Pecha kucha

Hej hej!
 
Hade redovisning idag, vi körde pecha kucha. Det innebär att det går ett bildspel med 20 bilder och varje bild visas 20 sekunder och så ska man snacka på. Det gick helt okej, pratade lite för fort som vanligt när jag är nervös. Men det är i alla fall över!
 
Gårdagen spenderades i skolan, till kvällen hade kommunen ordnat hyttsill. Jag måste erkänna att jag inte riktigt visste vad det innebar men blev garanterat positivt överraskad! Det bjöds på mat (sill, fläsk, isterband och bakad potatis) och öl. De hade till och med tagit in en trubadur som spelade under kvällen. Åkte hem med en buss de hade ordnat runt 22.30. Himla trevlig och annorlunda måndag!
 
Denna kväll har inte varit lika händelserik. Jag total somnade när jag kom hem och har helt enkelt roat mig med lite kurslitteratur och serier sen jag vaknade runt sju. Är fortfarande lite förkyld så energin sinar snabbt.
 
Imorgon är jag ledig. Ska försöka hitta en tvättid så jag får det gjort samt ta disken medan den fortfarande är hanterbar, haha! Blir nog lite plugg däremellan också. Spännande värre!
 
Nu ska jag unna mig en kopp cappuccino. Ha det!
 
Vi höll till i glasblåseriet och fick även se och pröva på glasblåseri. Kul!
 
Puss ♥

Nollningen 2012 är över

Hej!
 
Här var det längesen jag skrev märker jag. Jag har haft fullt upp med nollningen så det har varit helt sjukt åt det! Nu är den officiellt över och mina kära nollor är numera ettor. Kommer sakna stämningen som var under dessa två veckor. Alla har varit så grymma och så mysiga! Vi har hunnit med allt möjligt; pubrunda, turkossittning, kårkvällar, skattjakt och finsittning. Jag ångrar mig inte för fem öre att jag ställde upp som fadder. Det har ibland varit slitsamt men oj vad kul jag har haft!
 
Nu är det tillbaka till vardagen som gäller och det gör jag genom att ta tag i städningen här hemma. Det har inte direkt varit mycket tid över till detta så nu ser min lägenhet ut som en krigszon i stort sett... Senare ikväll ska jag bara vara med min hjälte till pojkvän som dessutom varit huvudfadder dessa veckor. Han har verkligen varit en superhjälte för våra nollor! 
 
Jag har tyvärr inte tagit många bilder under denna nollning på grund av det höga tempot men lånar lite bilder från vissas facebook så man åtminstone ser en del av det kaosartade roliga vi har haft!
 
 
Sinnessjukt hur mycket jag tycker om dessa människor! ♥
 
Dags att gå in i städ-mode.
 
Puss!