Kaktusgalan

Hej!

Har börjat blötlägga lite disk och ska strax sätta igång att städa. Ikväll blir det mingel här hemma med mousserande vin och snittar innan det bär av till saluhallen för att se prisutdelningen. Förhoppningsvis blir det en bra kväll och har jag tur slipper jag baksmällan från helvetet imorgon så jag kan springa runt på stan med Angelica! 

Nu måste jag ta tag i det här så jag hinner. 

Ha det! 

Allt på en gång

Godmorgon!

Mötte upp Gabriella runt tjugo över åtta så nu ligger Ninja och myser i min säng medan jag tittar på Buffy och dricker kaffe. Behövde verkligen det här för att ställa om min dygnsrytm. Sover alldeles för länge om dagarna! 

Planen för dagen, förutom att vara hundvakt, är att jobba med reflektionsrapporterna. Måste kolla upp om de andra böckerna finns att låna på bibblan så jag kan börja läsa. Från och med fredag kommer jag ha fullt upp. Det är julknyt på fredagkväll, kaktusgalan på lördag och sen kommer Angelica på söndag och stannar i några dagar in på nästa vecka! Det kommer bli en otroligt rolig helg, känns som allt händer nu i helgen och sen kommer det inte hända nått fram till jul. Kanske lika bra så jag kan fokusera på skolan tills dess. 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till. 

Ha det fint!

Det luktar snö

Hej!

Ska alldeles strax sätta igång med maten, ikväll lagas det lasagne här hemma! Väldigt bra att ha som matlåda och det blir mycket mat. Jag har dessutom alla ingredienser hemma redan så slipper ta mig till affären i den här kylan. Det märks att det börjar bli vinter, det till och med luktar snö! 

Imorgon är jag hundvakt mellan 8 och 17. Ska passa på att sortera i skåpen här hemma tänkte jag, för just nu ligger allt hullerombuller. Vet att jag har lite julsaker också som jag funderar på att dra fram. Det är ju trots allt första advent på söndag! 

Ska läsa en lite stund till sen blir det matlagning. 

Ha det!


Möblerat om

Hej igen!

Sista inlägget för dagen. 

Ligger i min säng som numera är placerad in mot min snedvägg. Har roat mig med att möblera om nu på kvällen. Så nu står skrivbordet vid fönstret istället, lite trevligare att sitta där och jobba nu! Är väldigt nöjd med möbleringen, tycker att det är så kul att göra om lite då och då! Nu har jag dessutom i princip fått till ett sovrum/vardagsrum, en arbetshörna och en köksdel. 

Hade planer på att göra lasagne ikväll men det blev så sent att jag gjorde varma mackor istället. Är så lycklig att jag äntligen har ett köksbord, matlagningen blir så mycket lättare då jag inte har mycket plats vid diskbänken/spisen. Men imorgon blir det lasagne! Får passa på och tända lite ljus och njuta av bordet, haha! 

Nu ska jag mysa lite, har dragit igång Shrek. Har sett den tusen gånger men det gör verkligen inget! Bra film att varva ner till. 

Nattinatt!

Veckan som kommer

Hej igen!

Klockan närmar sig ett och jag är helt slut! Har kokat lite kaffe så håller tummarna att det hjälper. 

Idag ska det bli lite plugg gjort. Har satt som mål att jag ska bli klar med första rapporten den här veckan så lika bra att ta tag i det. 

Till helgen blir det kaktusgalan faktiskt! Har varit inställd på att inte gå faktiskt men efter att ha snackat med Coffe som i princip beordrat att jag ska gå, haha, så fick det bli så. Han anser att jag sitter hemma för mycket, haha! Jag ska dessutom hålla i förfesten nu när Tilde blev sjuk. Lite kul att jag går från att inte gå till att gå och hålla i förresten... Blir nog kul!

På söndag får jag dessutom finbesök. Angelica kommer nämligen ner! Det ska bli så galet kul, speciellt med tanke på att hon är den första av mina vänner som kommer till mig i Kalmar. Riktigt skoj! Hon stannar till den 3:e så får se till att visa henne allt som är värt att se. 

Nu ska jag dricka kaffe, vid mitt nya bord kan jag tillägga! 

Ha det fint!

Ensam igen

Godmorgon!

Coffe gick precis till tåget och lämnade mig nedkurad här i sängen. Känns alltid lika jobbigt när vi skiljs åt, men nu är det värre eftersom vi återigen inte kan ses på en hel månad. 

Det positiva är åtminstone att vi har haft en underbar helg ihop! Det har varit god mat, film, promenader och lite allt möjligt. 

För att byta ämne helt så har jag dessutom äntligen fått ett köksbord! Var en tjej som flyttade hit och behövde bli av med ett bord och fyra stolar. Gav 500 kronor för allt, vilket känns bra! Så nu kan jag äntligen äta vid ett riktigt bord, helt underbart haha!

Nu ska jag försöka somna om. 

Ha det fint! 

Rast

Hej igen!

Är mitt uppe i allt donande men tänkte ta mig en kopp kaffe och ha en liten rast. 

Torktumlaren lade av precis innan min sista vända så fick hänga upp det jag kunde i torkskåpet. Körde i en timme men det blev ändå inte riktigt torrt... Så nu har jag kläder, handdukar och lakan hängandes i hela lägenheten! Förhoppningsvis har de torkat innan Coffe kommer vid sju. I övrigt har jag diskat och sorterat. Ska få ordning i garderoberna tänkte jag. 

Tittar på Chocolat medan jag städar. Väldigt mysig film! Man vill bara mysa ner sig med en kopp choklad när man ser den. 

Ha det fint! 

Förberedelser

Godmorgon!

Är uppe med tuppen för att tvätta och har hunnit kört en omgång. Vet inte riktigt varför jag bokade tvättid så tidigt, det fanns andra tider men kände väl att jag ville få det överstökat.  Ska hinna med mycket annat idag också. Jag har lovat herr Sederin pizza ikväll så ska iväg och handla, diska, städa och laga mat. Dessutom regnar det så får se om jag väljer att gå till Maxi istället för att cykla. Vet inte vad jag föredrar, kort men dyngsur eller långt men torr... Så idag ska det fixas och donas inför kvällen!

Längtar verkligen och är nästan tacksam att jag har en del att göra idag istället för att bara vänta på att timmarna ska gå. Däremot är det overkligt att allt det här snart är över. Det är bara december och januari kvar nu. Kommer vara svårt att inse att Coffe är tillbaka igen, haha! Nu när jag vant mig vid hela distansgrejen (saknaden finns alltid där men är väl så det borde vara) och så kommer han hem igen. Bara att ställa om sig igen då, haha! Men det gör jag så gärna. 

Nu ska jag rota i mitt skafferi efter kaffet så jag kan få en kopp. Är ett tag kvar tills andra omgången är klar så har lite tid att bara slappa lite. 

Ha det!

Plugga, städa, sakna

Hej! 

Sitter och tittar på Orange is the New Black. Har precis börjat titta på första säsongen och måste säga att jag är fast! 

Jag är hundvakt idag också, lilla Ninja sover så snällt här. Idag ska jag roa mig med att gå igenom lite föreläsningar för distanskursen. Efter det blir det nog till att diska, boka tvättid och packa ur väskan (som jag borde ha gjort igår, hehe). 

Imorgonkväll kommer Coffe hit och jag kunde inte vara lyckligare! Var ungefär en månad sen vi sågs senast vilket är alldeles, alldeles för länge. Så har honom här tills på söndag. Då ska jag dessutom ÄNTLIGEN få ett köksbord. Får köpa ett bord och fyra stolar av en tjej som flyttar hit. De ska till och med köra hit allt så jag slipper hämta vilket jag är så otroligt tacksam för! Så skönt att slippa sitta vid skrivbordet eller i sängen när jag ska äta, haha!

Nu ska jag titta klart innan jag drar igång. 

Ha det fint! 

Hundvakt och frisör för en dag

Hej!

Har hämtat Ninja, lilla vovven jag passar då och då, och ligger nu på min säng. Överväger dock att resa mig upp och rosta lite mackor. Fick med mig bröd hem av min söta lilla mor! Fick även en hel säck potatis av min söta lilla (?) far eftersom han får så mycket av sin kund. Så här ska ätas potatis till det växer ut ur öronen på mig! Tur att det kommer en potatisälskare hem till mig nästa helg.

Så idag är jag alltså hundvakt med allt vad det innebär. Ska dessutom ta mig tid att packa upp väskan, kanske passa på att sortera i mina hyllor när jag ändå är igång. Senare ikväll ska det färgas hår, denna gången inte mitt hår utan Tildes. Var en evighet sen jag såg henne senast! 

Nu ska jag försöka ta mig upp här, trots värmen och en halvsovande hund vid min sida. 

Ha det!


Lilla Ninja senast jag var hundvakt. Sötnos!

Mot Småland

Hej!

Nu är jag på väg mot mitt kära Kalmar igen, som så många gånger förr! Efter att ha väntat på ett antal bussar har jag har insett att det nog är dags att plocka fram min vinterjacka. Var inte redo för den här kylan! Jag är tacksam att jag åtminstone var vettig nog att ta med mig vantar. 

Så nu väntar en lång resa hem. Men som van resenär jag nu är har jag laddat med en bok och musik. Dessutom har jag en känsla av att jag kommer sova en bra bit av vägen. Konstigt nog känns det inte som att jag varit ifrån Kalmar särskilt länge... Även om det gått två veckor! Håller tummarna att lägenheten står kvar. 

Ha det fint!

Bitterljuvt

Hej! 

Ska alldeles strax gå och lägga mig. Sista natten hemma hos föräldrarna för imorgon hoppar jag på en buss som tar mig tillbaka till Kalmar. Det känns bitterljuvt att åka hem igen efter det här två veckorna. Saknar alla i Kalmar och vet att Coffe kommer dit nästa vecka. Däremot är det alltid tråkigt att lämna alla här! Men snart är det jul så är ju tillbaka rätt snart. 

Nu ska jag packa det sista, sen ska jag försöka få lite sömn så jag kommer upp imorgon.

Ha det fint!

Sista helgen hos föräldrarna

Hej!

Sitter och väntar in resten av familjen så det kan lagas lite middag snart. Ikväll ska jag hem till Johanna och ha en liten tjejkväll med henne och Anna. Ska bli riktigt kul! Var längesen vi tre hade en kväll ihop. Alltid lika kul att umgås med dem!

Imorgon drar pappa iväg på hockey (ja, jag är sjukt avundsjuk!) så jag och mamma blir nog ensamma under dagen. Får se vad som kan hittas på. På söndag är det nog dags att börja packa för på måndag sticker jag hem igen. Ska bli skönt att komma tillbaka faktiskt trots att det känns lite trist att lämna familjen. 

Nu ska jag göra mig i ordning så jag bara kan slänga i mig mat och dra sen. 

Ha det!

Helgen

Hej!

Ligger på soffan med en snarkande vovve vid min sida. Är helt slut, tror jag är på gränsen till att bli förkyld men det bryter aldrig ut ordentligt. 

Helgen startades med en vända in till Uppsala med min fina mor. Vi gick på stan, åt en otroligt god pasta och drack ett glas vin på Panini och avslutade med öl på Stationen. Väldig bra dag! Kvällen spenderades vid matbordet med god mat och vin. Vi satt uppe och pratade fram till klockan blev ett. Mysigt!

I lördags satte jag mig på tåget för att träffa Rebecka, Sara och Josefine. Vi gjorde pizza, drack vin och snackade. Skrattade så mycket att tårarna bara rann! Det blev en riktigt lyckad kväll. 

Igår mötte jag upp Anna direkt från tåget och tog en fika. Det var längesen vi träffades så det var mycket att prata om! Det var även farsdag så köpte lite finchoklad åt världens bästa pappa. 

Idag har jag inte gjort något vettigt alls, är helt slut. Sitter och slurprar i mig kaffe för att få energi. 

I veckan ska jag träffa Johanna, Anna (igen) och Angelica som dessutom ska klippa mig. Grymt skönt att få det gjort, var ett tag sen jag klippte mig senast. 

Idag fick jag även veta att Coffe kommer till Kalmar snart så det känns underbart!  

Nu ska jag fortsätta mysa. Ha det fint!

Fina mamma i fredags. 

Hemma i Fors

Hej!

Jag har snart varit hemma i en vecka. Det är helt galet! Helgen spenderades med mina fastrar och min farbror med middag och en visit till kyrkogården för att tända ljus. Väldigt fint! Var också ner till Tierp och träffade maaassa människor jag inte sett på evigheter. 

Senaste dagarna har jag faktiskt inte gjort mycket alls. Det har varit riktigt skönt! Men tror det är dags att ta tag i det här igen nu, haha! Så nu får det bli lite jobb med distanskursen. Imorgon ska jag och mamma in till Uppsala och bara vandra runt, äta gott och mysa ihop! Kul att få lite egentid med henne, det var ett tag sen. 

Nu ska jag dricka lite te och vila en stund innan jag börjar skriva. 

Ha det fint!

På väg

Hejsan!

Nu sitter jag på bussen mot Stockholm! Är helt slut, det blev sent igår trots allt. Var så mycket i mitt huvud att jag hela tiden började göra annat, haha. 

Det känns faktiskt skönt att inte ha bokat en hemresa. Nu kan jag känna efter och inte behöva stressa med att hinna med allt jag vill göra. 

Nu ska jag lyssna på musik och försöka sova innan det blir massa folk på bussen. Kan tänka mig att det finns en risk för det eftersom det är allhelgonahelg. 

Ha det!

Up och hoppa

God morgon! 

Vaknade för inte så länge sen, blev rätt sent inatt så ska bli skönt att få sova på bussen. Har ju några timmar att döda!

Det som återstår nu är att kasta soporna så det inte luktar när jag kommer hem och sen också packa det sista. 

Nu ska jag försöka vakna med en kopp kaffe. 

Ha det fint!