Tiden bara flyger

Hej!
 
Tiden bara flyger fram känns det som och examensdagen närmar sig med stormsteg. På söndag är det examensmiddag på Söderport med hela mediagänget. Jag är riktigt taggad och har, som tur är, fixat allt till dess. Examensdagen är jag också redo för, betalningarna har gått iväg och nu är det bara att vi ska överleva opponeringen nästa vecka. 
 
Idag roar jag mig med att plugga. Tilde jobbar hela dagen så jag kör ett pluggpass här hemma och går igenom uppsatsen vi ska opponera på. Senare ikväll ska jag hjälpa Erika med lite ärenden och gå en promenad med henne.Senare ändå ikväll ska jag haka på Coffe och Wictor innan de drar till Söderport. Orkar inte/känner inte att jag bör spendera pengar så jag skippar utgången och bara kör förandet.
 
Nu ska jag koka kaffe och fortsätta pluggandet.
 
Ha en fin fredag! ♥

Ut i solen

Hejsan igen!
 
Slutade tidigare än väntat så tog mig ut i solen och lade mig på en filt! Helt underbart. Coffe och Wictor kom förbi och käkade middag så hann snacka lite med dem också. Nu ska jag ladda om och fixa lite middag till mig innan jag möter upp Erika för att gå en promenad i kvällssolen! Älskar dagar som dessa när humöret är på topp och solen skiner. 
 
Imorgon vankas det en tripp till Kalmar nyckel för att lämna uppsats, därifrån är det raka vägen till systemet som gäller! Skumpa och jordgubbar, för nu jäklar ska här firas!
 

Mors dag

Hej!
 
Det blev en seg start för mig idag eftersom det blev väldigt sent igår. Känner att jag har en huvudvärk på g igen, suck! Så ska ta en tablett (var smart nog att köpa det igår) och hoppas att det hjälper. Ska jobba idag ju så det är inte uppskattat med huvudvärk då! Med andra ord firar jag mors dag ute på Stensö med gästerna där. Ska bli mysigt! Jag ska strax ringa upp min egen mor och gratta lite. 
 
Måste tillägga att jag har världens finaste mamma. Vi är och har alltid varit väldigt nära och det känns som att jag kan komma till henne med vad som helst, vilket är guld värt! 
 
Fick en hel del löst igår. Projektledningen som hängt över mig är kompletterad, alla smågrejer inför examen är köpta och c-uppsatsen är utskriven och ska bara lämnas in. Jag har fortfarande en del som ska fixas till ansökningarna men får ta det ikväll eller imorgon. 
 
Nu ska jag ta den där tabletten och hålla tummarna att jag klarar mig utan huvudvärk idag.
 
Ha det fint! ♥
 

Officiella versionen och shopping

Hej!
 
Jag har nu officiellt skrivit ut den slutgiltiga versionen av uppsatsen. Nu är det ingen återvändo! Jag gjorde lite ändringar som vi missat innan, inget avancerat. Fixade även till layouten, vi har haft en del problem med ett diagram, så att allt ser bra ut. Nu kan jag släppa det där och dra ner på stan med Erika! Ska shoppa lite underkläder till examensklänningarna och lite hårnålar. Har fått i uppdrag av Coffe att köpa papper och dessutom fixa thaimat till kvällen när han kommer hem en sväng. Får se om jag kan ordna det då! 
 
Kvällen kommer att ägnas åt att göra lite till ansökan, lite dokument som ska skickas in. Blir inget ståhej för mig eftersom jag jobbar imorgon från halv ett och framåt. Får se lite när jag slutar, det beror ju mycket på gästerna så att säga. Enda tråkiga är att jag hade velat haft sol idag också, just nu är det disigt mest. MÅSTE bli brun till examen ju! Får se om jag kommer hem med lite hjälpmedel som brun utan sol... Vill dock inte risker att bli orange, haha.
 
Nu ska jag slänga ihop lite lunch och sedan bege mig för att möta upp Erika.
 
Ha en fin lördag! ♥
 
 
 

En färdig c-uppsats och lite huvudvärk

Hej! 

C-uppsatsen är utskriven och klar men vi väntar till på måndag att lämna in den utifall att det dyker upp något. Känns oerhört konstigt att den faktiskt är klar. På något vis har det känts som att den aldrig skulle bli det, den skulle alltid vara under konstruktion så att säga. 

Har haft huvudvärk i princip hela dagen så har bara legat hela dagen. Lyckades dessutom glömma huvudvärkstabletter när jag var och handlade eftersom jag pratade med syrran. Hade inte varit helt fel med lite värktabletter just nu vill jag lova! 

Ska försöka somna så jag sover bort värken förhoppningsvis. 

Nattinatt!

Sista handledningen

Hej!
 
Är mitt uppe i städningen men bestämde mig för att ta en liten paus. Jag är rätt trött men måste få rent här hemma eftersom de ska komma och kolla fläktarna i alla lägenheter. Vill ha lite ordning om de ska springa runt här inne. 
 
Idag hade vi vår sista handledning. Vi förberedde oss på det värsta och att denna dag skulle bli tuff men feedbacken var precis lagom för att putsa till vissa bitar och sedan spenderade vi eftermiddagen med att korrekturläsa allt,vilket tog nästan två timmar... Bestämde oss för att ses imorgon vid nio och gå igenom allt när vi fått nya krafter. Lika bra när vi ändå har tid för det!
 
Det kändes helt otroligt att faktiskt hålla i uppsatsen, utskriven och i princip klar. Det har ju varit vår bebis senaste tiden och snart är mödan över! På måndag lämnas den in, efter det är det raka vägen till systemet för att införskaffa skumpa. Därifrån är det vidare till affären för att köpa lite jordgubbar och sedan sätta sig i någon park, dricka och bara vara glada!
 
Nu ska jag strax ta tag i disken.
 
Ha det fint ♥

Solen skiner

Hej!
 
Solen skiner och jag är på riktigt bra humör. Smått stressad över framtiden och ansökningar hit och dit men, men!
 
Tilde och jag har inte gjort mycket annat än att spånat på namn till uppsatsen. Vi har handledning imorgon klockan 11 så vi känner att det inte finns mycket mer att göra då vi redan läst igenom och petat runt, skrivit in lite mer och sett över det mesta. Får se hur vi känner efter handledningen, kan mycket väl hända att vi har sjukt mycket att ta tag i. Vi måste hinna klart innan klockan 16 på fredag, om inte tidigare, eftersom Tilde drar till Malmö över helgen. Men det ska vi nog fixa om vi kämpar på lite!
 
Denna eftermiddag/kväll kommer roas med att försöka få ordning på massa annat som fått legat på is på grund av uppsatsen. Så ska bli skönt att få lite gjort som inte rör examensarbetet!
 
Nu ska jag börja kolla över vad som ska ätas till middag.
 
Ha det fint! ♥
 

Första utkastet

Hej!
 
Första utkastet av C-uppsatsen är nu inskickad inför handledningen på torsdag så det återstår helt enkelt att peta och göra den så bra som möjligt. Energin börjar sina men snart är det över. På fredag har vi satt deadline så får se om vi kan hålla den. Den riktiga deadlinen är på måndag klockan 10 så vi har lite extra tid på oss men Tilde spenderar helgen i Malmö och jag jobbar på söndag så i värsta fall blir det en tidig morgon på måndag och göra det sista innan inlämning. 
 
Sen jag kom hem har jag lagat mat, både köttbullar och köttfärssås så nu ska jag ha lite matlådor framöver. Fick även hem tredje och sista klänningen från Nelly, den passar men kan knappt tro att det är storlek 40 då den sitter precis på min kropp... Så mycket har jag väl ändå inte gått upp sen jag beställde den vita examensklänningen.. Blir lite mörkrädd när storlekarna är så pass små. 
 
Tog mig också iväg till Pressbyrån och hämtade ut skorna som legat där i snart två veckor, hehe... De passade men känner att jag måste gå in dem lite för de är stela och lite "vassa" längs kanten. 
 
Nu ska jag duscha och försöka slappna av så jag får nya krafter till imorgon.
 
Ha det fint! ♥

Första passet

Hej!

Kom hem från jobbet för cirka 45 minuter sen. Det var första passet på Stensökrogen och det kändes bra, tyckte det hela flöt på helt enkelt. Ska tillbaka nästa helg och jobba på mors dag.  

Det har varit galet fint väder idag så drog iväg och lade mig på en gräsmatta och solade någon timme. Har faktiskt fått lite färg så får se till att göra det några gånger så jag får färg till examen. 

Nu ska jag sippa vidare på min öl som jag fick av Coffe och vänta på att herrn ska komma hem. De andra är ute ikväll men får haka på nästa gång. 

Ha det fint och godnatt!

Veckan som gått och helgen som är

Hej!

Tog mig upp ur sängen för inte så längesen, helt underbart att sova ut! 

Hela denna vecka har flugit förbi men vi har även fått mycket gjort vilket känns skönt. För att verkligen se till att vi hinner allting ska vi ses imorgon också och skriva sista delen av själva uppsatsen. Sedan återstår bara sammanfattningar och strukturera upp allt lite till. Håller tummarna att vi inte får alltför mycket som ska ändras efter sista handledningen på torsdag... Tilde sticker till Malmö på fredagen så vi har inte mycket tid att lösa det i så fall. 

Denna lördag ser lite annorlunda ut för mig, jag ska nämligen jobba mitt första pass på Stensökrogen. Börjar klockan 17 ikväll och kör antagligen kvällen ut. Ska bli spännande! Lite nervös är jag allt men det hör väl till lite också. 

Nu ska jag ta det lugnt och ladda inför kvällen. 

Ha det fint! 

Klänningskrångel

Hej!
 
Ytterligare en lång dag på bibblan med ett alldeles för virrigt huvud. Det var en sån seg dag som kommer då och då under arbetets gång när allt man gör är att försöka planera hur man ska fortsätta... Men nu tror jag att vi har lite mer flyt inför imorgon. 
 
Håller just nu på att laga indisk kycklinggryta som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok, haha! Luktar otroligt gott måste jag säga. Hungrar ihjäl! 
 
Jag fick hem klänning nr 2 idag också, den första var alldeles för liten. Bytte modell och gick upp en storlek men denna passade inte heller! Blir toookig! Den var alldeles för tajt över bysten så fick gå upp ytterligare en storlek... Hoppas bara att det blir tredje gången gilt nu annars ger jag upp. 
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe i väntan på maten. Ha det fint! ♥

Brädspel och analyser

Dör trötthets döden. 
 
Jobbade på bibblan från 9 till 18, drog hem och fick (som tur var, har en sån underbar karl!) mat serverat av Coffe, dog lite och sen satte vi oss och spelade lite brädspel. Coffe hade fått hem ett nytt som jag dessutom var sååå nära att vinna men han slog mig med EN ynka poäng. Surt!
 
Nu har jag roat mig med att kolla på tutorials inför analysen vi ska göra imorgon... Tror jag fattar i ena sekunden men i nästa är jag helt vilse igen... Får se om jag får någon ordning på det till slut. Det är bara en och en halv vecka kvar nu så det är bara till att kötta loss nu. Blir många långa dagar på bibblan kan jag säga!
 
Nu ska jag kolla igenom analysskiten igen innan jag ger upp och hoppar in i duschen.
 
Ha det fint ♥

Matt och trött

Hej!
 
Tanken var att denna dag skulle bli väldigt produktiv. Skulle hinna med att städa och plugga men min kropp ville inte det. Har istället varit matt, kallsvettig och helt slut i princip hela dagen... Börjar må bättre men kroppen är fortfarande seg. Som "tur" är har jag "ledigt" imorgon också eftersom Tilde är i Göteborg hela dagen. Så håller tummarna att jag orkar med mer då och kan få lite gjort. 
 
Helgen har varit väldigt lugn eftersom jag mått som jag mått men hade åtminstone mysigt med Coffe i fredags med mat och vin. 
 
Nu ska jag försöka plocka lite här hemma så jag känner att jag kan låta mig själv slappna av lite efter det.
 
Ha det fint ♥

Ljuset i tunneln

Hej!
 
Äntligen fredag! Jag och Tilde har börjat med resultatdelen av uppsatsen vilket känns smått overkligt men det är trots allt bara två (!) veckor kvar till inlämning. Börjar se ljuset i tunneln och sakta men säkert inse att vi kanske klarar detta... 
 
Jag bokade frisörtid i förmiddags så den 27e smäller det! Egentligen inget märkvärdigt, kommer hålla fast vid det röda men ska bli otroligt skönt att få det ordentligt färgat till avslutningen. 
 
Kvällen ska spenderas med hjärtat, hemmagjordpizza och vin. Kan inte bli en bättre kombination! 
 
Ha en härlig fredagskväll! ♥

Mera klänningar och mer C-uppsats

Hej!
 
Det har varit en lång dag och än är den inte över. Jag och Tilde sammanställde vår data från kodningen vi gjort senaste dagarna och sen var det handledning som gällde. Vi fick en del med oss i bagaget så nu är det en liten lista som ska prickas av innan veckan är över!
 
Kvällen har varit händelselös, var så slut efter allt så har bara tagit det lugnt med Coffe. Men nu känner jag att jag måste få lite ordning i lägenheten igen, åtminstone ta lite disk så jag kan slappna av inför helgen. Försöker se till att vara mer ordningsam än jag varit tidigare, det är frustrerande att komma hem till en rörig lägenhet när jag är så rörig i huvudet redan, haha!
 
Igår beställde jag en blå långklänning till examensmiddagen som ska vara på Söderport. Förhoppningsvis kan jag klämma in mig i den utan några större problem! Annars är det bara att börja leta igen... Känns som att jag kollat på tusentals klänningar så vore lite tungt att börja om igen.
 
Nu ska jag dra igång lite bakgrundsunderhållning och börja plocka innan jag slocknar i sängen.
 
Ha det fint ♥

Kodning och brownies

Hej!

Spenderar denna tisdag hemma framför datorn. Det är dags att koda enskilt så kommer göra det både idag och imorgon. Fick dessutom sova ut lite idag vilket behövdes för min kropp är hyfsat slut nu, det börjar kännas att det är slutet av läsåret snart. Mindre än en månad... Helt galet! Tiden har gått galet fort. Snart är det dags att lämna Kalmar. Overkligt, spännande och fruktansvärt läskigt! 

Förutom kodningen ska jag baka brownies, har suktat efter det ett bra tag nu så det är dags! Dessutom har jag massa ägg att bli av med. 

Nej, nu ska jag fylla på kaffet och fortsätta. 

Ha det fint!

Återhämtad och nya tag

Hej!

Jag börjar återhämta mig från Valborg nu. Spenderade hela dagen igår framför tvn med Coffe, pizza och annat onyttigt. Väldigt skönt! Klarade mig undan från den värsta baksmällan så kände mig trots allt mänsklig, hehe!

Valborg var trevligt. Började med att grilla här hemma med trevligt folk, drog iväg till Lindö och träffade mer trevligt folk. När det började bli för kyligt hakade jag på Basse och Frida hem till dem. Drack kaffe och gjorde mig redo för omgång två av Valborg 2014. På vägen hem till mig lyckades vi hitta Tilde och gänget med en stackars Johanna som hade allergibesvär så det skrek om det så vi drog hem till mig. Kan säga att jag inte kom mycket längre, blev lite väl blött så slutade med att jag somnade inne hos Coffe istället för att dra vidare. Hade kunnat gått bättre men vet med mig att jag inte orkar med en heldag av festande utan en paus. Gjorde mig inte så mycket dock, hade så pass kul under dagen!

Idag är det tillbaka till c-uppsatsen och bibblan som gäller. Ska möta Tilde runt ett och försöka komma in i det igen. Testkodning är klar men det ska fortfarande mata in allt i systemet. Om vi nu kan lista ut hur det funkar...

Nu blir det kaffe och lite mat. Ska ha en lugn kväll hemma och baka brödet som jag tänkt göra i en vecka ungefär... 

Ha det fint!