Examensklänning - check!

Hej!
 
Jag har precis fått ordning i lägenheten igen efter fredagens matlagning, blev en hel del disk och hade inte orken att ta tag i det igår. Så nu är jag fri att njuta av det fina vädret resten av dagen! Det blir en promenad med Erika och Coffe. Det är så varmt ute just nu så jag till och med börjar överväga om det är dags att se över shortsdelen av garderoben. Men samtidigt känner jag att jag har en förkylning som inte riktigt kan bestämma sig om den ska bryta ut eller inte så kanske ska vara på den säkra sidan. 
 
Igår beställde jag (äntligen) en examensklänning! Skönt att ha fått det gjort, det blev inget avancerat dock. En enkel vit off-shoulder klänning från Nelly. 
 
 
Beställde även skor från Asos, vanliga ballerina som går att ha till allt. Hade tänkt att beställa dem förra månaden när jag beställde klänningen och kängorna men min storlek var slut tyvärr. Men nu så! Så det är fixat också. Nu återstår bara att hitta en TILL klänning till middagen på Söderport. Får se vad jag hittar på, funderar på en långklänning av något slag. Det är ett himla jobb det här med att ta examen vill jag lova!
 
Nu ska jag fixa lite mat innan Coffe kommer hem från bibblan och det är dags att dra iväg.
 
Ha det fint! ♥
 

Efterlängtad helg

Hej!

Den efterlängtade fredagen är äntligen här! Jag och Tilde har på något vis lyckats göra allt det vi har sagt att vi skulle ha gjort till på måndag så nu återstår det bara att testkoda (kommer ta en mindre evighet...)! Känns riktigt bra, woop woop!

Nu är det helg och ledighet som gäller, känns fantastiskt det med. Startar ledigheten med mysmiddag och vin ikväll med hjärtat. Ska dessutom storhandla så att jag har mat för ett tag framöver. 

Resten av helgen är ännu inte riktigt planerad men något kul blir det säkert. En liten fågel (Coffe) viskade i mitt öra om en trubadurkväll så får se hur det blir. 

Nu ska jag ta det lugnt tills herrn kommer hem och det är dags att cykla till affären. 

Ha en fortsatt fin fredag!



En mindre trevlig upplevelse

Hej!

Ligger på Coffes säng och återhämtar mig. Hade en mindre trevlig upplevelse på gymmet idag... Var nämligen på väg att svimma efter passet. Tror det beror på min kost denna dag, har inte ätit ordentligt. Dessutom hade jag ingen vattenflaska med mig vilket inte direkt hjälpte. Fick släpa mig tillbaka till omklädningsrummet och sätta mig på en bänk en stund. Tog mig hem åtminstone och har nu druckit vatten och ätit äggmackor. Mår bättre men är fortfarande lite skakig. Så får bli att ta det lugnt här, ska snart gå och lägga mig. 

Imorgon är det handledning vid elva. Är lite nervös vad hon ska säga men förhoppningsvis går det bra. 

Nu ska jag mysa ner mig!

Ha det!

Åter till verkligheten

Hejsan hej!

Nu är påsken och ledigheten över och det gäller att återvända till verkligheten igen. Jobbade med Tilde på bibblan och tycker ändå att vi fick en hel del gjort trots att vi var sega efter långhelgen. 

Kvällen har varit otroligt lugn, nästan för lugn. Har inte gjort ett dugg förutom att laga middag och diska. Det hela avslutas strax framför tvn innan det är dags att sova. Vi (jag och Tilde) ska äntligen ta oss ut till Nyckeln och boka tid för handledning. Vi har dragit ut på det så länge det går så är nog dags...

Nej, nu ska jag stänga ner och varva ner. 

Ha det fint! 

Vårstädning och goda nyheter

Hej!
 
Är helt slut! Jag körde på vårstädning idag och dammade av allt i hela lägenheten. Har gnuggat och gnott i vad som känns som en evighet för denna lilla lägenhet men nu är det fint och rent! Jag har också blivit fin och ren, duschade precis. Det kändes som ett måste eftersom hela jag var täckt i damm och annat... Det är inte mycket annat jag åstadkommit idag.
 
Men! Kan meddela att jag kommer stanna i Kalmar en sista sommar då jag fick jobbet på Stensökrogen. Helt underbart att det löste sig! Dessutom ligger jobbet cirka tio minuter med cykel bort vilket gör en stor skillnad jämfört med förra årets resa på 50 min med buss. 
 
Nu ska jag släcka ned och kila över till herr Sederin och bara vara! Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller och C-uppsats. 
 
Nattinatt ♥

Påskmiddag

Glad påsk!
 
Har precis satt in en paj i ugnen. Jag och Coffe kör påskmiddag på tu man hand så jag fick uppgiften att göra påskpaj. Den innehåller ost, broccoli och rökt skinka. Förhoppningsvis smakar den lika bra som jag tänkt mig! Det blir så klart även ägg, lax och sill med potatis. Väldigt bra! 
 
Hade egentligen planer på att städa men nu tog pajbakandet över så får bli imorgon efter arbetsintervjun. Känner att jag inte kommer orka med mycket annat än att äta nu på kvällen och sen sjunka in i en härlig matkoma.
 
Ha en fin långfredag! ♥

Vi hade i alla fall tur med vädret

Hej!
 
Har precis diskat klart och ska göra lite middag, blev en sen sådan idag. Jag har roat mig med att städa lägenheten nu på kvällen så drog ut på tiden. 
 
Spenderade dagen på bibblan med Tilde. Det är kämpigt och virrigt men förhoppningsvis löser det sig i slutändan. Det är ett intressant ämne men just nu är vi mitt uppe i att försöka förstå oss på dataanalyser och liknande vilket inte är vår starka sida, tyvärr. 
 
Som tur är verkar vädret vända! Det har varit grått och tråkigt på sistone men idag tittade solen fram och det ska tydligen bli riktigt skönt i helgen så håller tummarna för det! Har lääängtat efter vår och sol i vad som känns som en evighet. Dock går tiden alldeles för fort... Det är redan dags att börja fundera på kläder till examen och avslutningsmiddagen. Helt galet! 
 
Sökte som sagt utbildningar till hösten så får se om jag kommer in, annars får jag tänka om. Vad jag ska hitta på annars får jag se när jag hamnar i den situationen, mitt stackars huvud klarar inte av mer just nu!
 
Nu ska jag börja steka köttbullar.
 
Ha det fint ♥

Det tär på krafterna

Hej!
 
Är helt slut och funderar på att smita över till Coffe strax och krypa ned i hans säng... Det tär på krafterna det här med C-uppsatsen. Spenderade kvällen med att koda lite, det funkade ändå hyfsat. Dagen spenderades på bibblan som vanligt, denna gången roade vi oss med att titta på olika analysmetoder som ska appliceras efter kodningen. Virrigt och härligt!
 
Snart är det påsk också men blir tyvärr inte mycket till påskfirande för min del. Stannar först och främst i Kalmar (dels för att jag inte har råd att åka och dels för att Coffe stannar), dessutom är både jag och Coffe rätt panka så blir inte mycket till påskmiddag kan jag tänka mig haha! Kanske kokar lite ägg bara för att. 
 
Fick åtminstone den glada nyheten idag att jag är välkommen på arbetsintervju på ett pensionat i Köpingsvik som söker serveringspersonal. Så jag ska dit den 10 maj! Kul att det händer något på jobbfronten nu!
 
Nu ska jag ge upp för dagen känner jag.
 
Nattinatt ♥
 
 

Vilken dag...

Hej!

Ligger utslagen på Coffes säng. Har spenderat hela dagen på bibblan med Tilde och köttat igenom metodböcker och sedan har jag spenderat kvällen med att söka masterprogram, boende och sommarjobb. Är helt slut med andra ord!

Imorgon är det mer metod som gäller men verkar som att bitarna börjar falla på plats nu. Så skönt när själva kodningen kommer vara över! 

Nu ska jag njuta av att göra ingenting. 

Ha det fint! 

Plugg, fika och maskerad

Hej!

Har gosat ned mig i sängen efter en heldag på bibblan. Idag har vi enbart suttit och läst, väldigt tröttsamt! Sakta men säkert börjar vi få ihop lite litteratur vi kan jobba med vilket känns skönt. Det har varit jobb hela dagarna denna vecka. Igår var första kvällen vi hade ledigt, tidigare i veckan har vi gått igenom filmerna och gjort anteckningar inför studien. 

Ikväll blir det inte heller något pluggande då det är Erikas födelsedag hurra, hurra! Hon bjuder på fika runt klockan sex, trevligt värre. I helgen blir det dessutom maskerad, själv ska jag vara den förtjusande Yzma från Kjesarens nya stil! Det blir en del pyssel för att få ihop utstyrseln men ser fram emot att faktiskt få pyssla. 

Nu ska jag vila innan det är dags att röra på sig igen. 

Ha det fint! 





Bra dag med mina tjejer

Hej!

Har haft en väldigt fin dag med fina vänner! Blev hämtad (thank god för vänner med körkort!) av Anna runt tolv, vi drog och handlade lite ingredienser för det skulle bakas biskvier! Jag, som inte har bakat på cirka... 3-4 år, kände ångesten men med Anna vid min sida gick det hela galant! Förutom då botten där vi tyvärr inte riktigt förstod receptet och råkade få mandelbotten över hela plåten. Men vår filosofi är att det är insidan som räknas och JÄKLAR vad goda de blev! Förutom balanser blev det lite välbehövligt snack om allt och inget. 

Drog hem, käkade middag och drack vin med föräldrarna innan jag mötte upp Johanna på stationen. Efter det åkte vi hem till henne (återigen; thank god för vänner med körkort!), mosade i oss onyttigheter, kollade på tv och bara snackade massa strunt! Tyvärr blev min kära vännina sjuk så jag valde att dra hem hyfsat tidigt. Men måste säga att jag är så glad att ha de tjejerna i mitt liv! Det spelar ingen roll att det tar evigheter innan vi ses igen, det är som att vi sågs igår så fort vi ses. Underbart att veta att man har sånna vänner som alltid finns där. 

Nu ska jag sova för imorgon blir det middag hemma hos syrran och Roy. Farmor Nikki har rest hela vägen från England med sin man för att äntligen få träffa underverket så imorgonkväll firas det med middag! Väldigt bra avslut på veckan. 

På söndag bär det tillbaka till Kalmar vilket känns helt okej, saknar mannen min. 

Våra fina biskvier! 

Nattinatt! 

Första mötet

Hej!

Ligger i soffan hemma hos Tessan och Roy. Mamma och bebis sover så gott i soffan bredvid medan pappa meckar med bilen. Kom hit igår runt halv sju och är fortfarande helt fascinerad av lille Sebastian. Han är så otroligt söt och det är overkligt att tänka att jag är moster åt det lilla underverket! Kan spendera timmar med att bara sitta och titta på honom, men oftast hinner han bli hungrig och överlämnas åt mamma igen. Trots bristen på sömn inatt (och troligtvis inatt också, haha) är det underbart att få spendera lite tid här med lilla familjen. 

Imorgon ska jag, syrran och lillen in till stan och vandra runt lite. Mamma och pappa (mina föräldrar alltså) kommer förbi framåt kvällen och hälsar på. Åker med dem tillbaka till Tierp sen och spenderar resten av vistelsen där. 

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt här i soffan, är ju trots allt lugnet före stormen nu för snart vaknar nog Sebastian igen och klagar lite!

Ha det fint!